Meneer Wateetons vs de meelmotten

Meneer Wateetons vs de meelmotten


Meelmotjes. Als je ze eenmaal hebt kom je er niet meer vanaf. Ze zitten in je cornflakes, bloem en pannekoekenmix en hun larven kruipen over je plafond op zoek naar hoekje of gleuf om in te verpoppen.

Over meelmotten

Een meelmot, ook wel voorraadmot genoemd, is een kleine mot die houdt van zetmeelrijke producten zoals granen en graanproducten, diervoer en gedroogde vruchten, maar ook chocolade, cacao en noten worden door de motten gegeten. De mot is roodbruin van kleur en slechts een centimeter groot. De meelmot komt op licht af en zit vaak op plafonds en wanden. De motjes vliegen niet snel weg. Als je ze dood mept laten ze een vieze stoffige vlek achter.

Meelmotten bestrijden

Meneer Wateetons heeft er al jaren last van en tientallen kilo’s aan eten moeten weggooien in de hoop er daarmee vanaf te zijn. Andere oplossingen zijn eten invriezen, goed herverpakken in blik of glas, en mottenvallen ophangen. En natuurlijk, direct korte metten maken met elke mot of larve die je ziet.

Dan zit er maar een ding op: ze opeten. Meneer Wateetons – toch auteur van het Handboek voor de Vinex-jager – voegt daad bij woord.

  1. 1
    Jan-Willem van den Heuvel

    Ik had ze ook, maar verhuizen helpt! En inderdaad alles wat eerbaar is in glas verpakken. Ze leven zelfs in chilipoeder!

  2. 2
    Annemarie Klaassen

    De oplossing is sneller eten dan dat die krengen zich voortplanten. Gelukkig vinden ze dat laatste een stuk minder leuk in onze kelder, en zijn ze nog niet hitsig genoeg om door glas heen te knagen.

Geef een reactie