filmpje, zelf maken |

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Dat betekent dat Meneer Wateetons er als kind al dingen van opstak en hij als vader weer mocht genieten en wijzer worden van het Klokhuis. Nu, als Meneer Wateetons valt hem de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets vertellen waar hij iets over weet. Meneer Wateetons mocht meedoen aan het Klokhuis, in een aflevering over fermenteren.

Het is een leuke aflevering geworden. Zoals verwacht. Met een goede vibe tussen presentatrice Janouk Kelderman en Meneer. Lekker educatief, met een beetje humor, een beetje lekker, en een beetje spannend. Precies zoals het onderwerp fermenteren zelf is. En Meneer misschien ook.

Wat zie je in de aflevering Fermenteren van het Klokhuis

In deze aflevering van het klokhuis leer je wat fermenteren is, dat er geen dag voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, dat fermenteren je eten lekkerder en langer houdbaar maakt en hoe de keuken van meneer Wateetons er van de andere kant uit ziet. Verder een animatie over een komkommer die in een verkeerde schil geboren is, een bezoekje aan Micropia waar uitgelegd wordt hoe fermenteren goed voor je is en dat het een van de oudste conserveertechnieken ter wereld is, een kookshow ‘ik lust ik lust wat jij niet lust’ met een recept om zelf zuurkool maken. Het recept klopt helaas niet helemaal, de weckpotten zijn niet van het juiste type en achterin de koelkast is niet de beste plek om groente te fermenteren. Gelukkig doet Meneer het samen met Janoek nog een keer voor. Tenslotte een klassieke obersketch met de altijd briljante Alex Klaassen.

Check hier de aflevering van het Klokhuis over fermenteren

Ook leren over fermenteren?

Lees Over Rot, het handboek fermenteren van Meneer Wateetons, of volg een workshop of driedaagse cursus fermenteren.

Meneer in de media

Meneer Wateetons leerde eerder kinderen en boer Riks en Yvette van Boven kijkers over worst maken, fermenteren, drank maken, vleeslijm en meer.


17 reacties op “Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons
  1. Net terug gekeken, leuk item. Maar bij keuken en klokhuis moet ik toch altijd aan deze denken en niet aan een blonde dame.

    1. ja he, als ik research do voor een onderwerp ga ik ook altijd even door de keuringsdienst, de proefkeuken en het klokhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 sep
Live online workshop “koji maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend