Laden Evenementen
blog

Online workshop ‘zelf ham maken’

11 februari 2021 @ 19:30 - 21:00
Datum:
11 februari 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€9.99
Evenement Categorieën:
,

Leer je eigen ham maken van de auteur van Over Charcuterie, het handboek vleeswaren maken. Tijdens de live online workshop leer je de theorie en praktijk van het maken van je eigen hammen. Van achterham tot schouderham, van grillham tot kinnebakham. Nu voor maar €9,99, inclusief een waardebon van €5 voor starterculturen.nl!

Wat ga je leren?

✅ Meneer Wateetons leert je je eigen hammen maken!
✅ Welke materialen heb je nodig?
✅ Waar haal je de ingrediënten, welk vlees heb je nodig?
✅ Alles over zouten, van injecteren tot natuurlijk pekelen. En van colorozo- tot keukenzout.
✅ Alles over kerntemperaturen en gaarheid.
✅ Tips en tricks van de auteur van Over Charcuterie.
✅ Al je vragen beantwoord tijdens de Q&A aan het eind van de workshop.
✅ Na afloop van de workshop ben je voortaan in staat je eigen ham te grillen of te koken!

[wprevpro_usetemplate tid=”4″]

Datum en tijd

De workshop is op donderdag 11 februari om 20:30, live te volgen en duurt ongeveer 1,5 uur. De workshop is vervolgens terug te kijken door alle deelnemers. Ook als je hem niet live kunt volgen kun je dus een ticket kopen.

De prijs en inschrijving

De kosten van deze workshop zijn €9,99 inclusief een waardebon van €5,00 te besteden bij starterculturen.nl. Feitelijk betaal je dus maar €4,99. Je koopt je ticket hierboven. Je kunt gewoon betalen met ideal, paypal, of wat je wilt. Je ontvangt vervolgens een link naar de workshop in de mail.

Live meedoen?

Direct live meedoen is niet zo handig, je kunt beter eerst de workshop volgen en vervolgens aan de slag gaan.

Over Meneer Wateetons

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair schrijver en auteur van acht gezaghebbende kookboeken (Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en de Worstbijbel (2018), Over Charcuterie (2019) en Over Inpakken (2020), culinair blogger sinds 2006 (wateetons.com) en columnist (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife). Hij geeft al bijna vijftien jaar humoristische, leerzame, smakelijke en gezellige culinaire workshops en masterclasses waar je daadwerkelijk wat van opsteekt. Zowel voor hobbyisten, als voor professionals als koks en koks in opleiding, als voor bedrijven. Zijn workshops worden op Facebook beoordeeld met 4.9 sterren

Meer weten? Lees Over Charcuterie

Over charcuterie - Meneer Wateetons
Over Charcuterie – Meneer Wateetons

In Over Charcuterie kom je alles te weten over het zelf maken van vleeswaren: van Italiaanse hammen, coppa en pancetta, tot beroemde Franse patés en terrines en Nederlandse slagersklassiekers als achterham of rookvlees. 

“Zoals we inmiddels gewend zijn van Meneer Wateetons is het een technisch boek met heldere uitleg.” – Een van de 10 beste zomerkookboeken volgens het Parool.

“Zonder overdrijven een meesterlijk vormgegeven charcuterieboek voor de amateur, en zelfs professionals gaan hier van leren.” – Henk Spijkerman, slager en charcuterier

Lees meer..

Ook online workshops geven? Probeer twee weken gratis.

Meneer Wateetons heeft zo’n beetje elke webinarsoftware geprobeerd in de afgelopen maanden en is tot de conclusie gekomen dat Webinarninja het meeste waar voor zijn geld biedt. Betaalbaar, eenvoudig te leren, veel functies, geweldige support. Gratis twee weken uitproberen kan via deze link

Datum:
11 februari 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€9.99
Evenement Categorieën:
,

Gerelateerde workshops
2 december @ 09:30 - 16 december @ 16:00
Drie dagen lang ALLES leren over vlees bereiden. Geen recepten nakoken, maar de techniek en wetenschap.
Inschrijven & Informatie

Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf
whatsapp