kookbeslommeringen, recept |

Voedsel uit de Vriezer 1, de ham

Ham

Zoals aangekondigd, de vriezer moet leeg. En om het nuttige met het nuttige te verenigen maken we van de gelegenheid gebruik om hem ook maar eens helemaal leeg te eten. Wie weet wat we tegen komen. Er ligt in ieder geval nog een fikse hoeveelheid makreel in, eigenhandig uit de Noordzee gevist enkele maanden geleden. Dat wordt ‘creatief met makreel’ de komende weken. En er lag een hammetje, die de spits mocht afbijten.

Het volgende recept zorgde voor mijn opdoemende relatiecrisis, die dankzij de aangereikte crisismanagement tips van een lezer, gelukkig in de kiem gesmoord is.

Men neme een hammetje (ca. 400 gram). Men klutse een eitje. Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden. Snij de ham open, maar niet helemaal door en vul hem met zongedroogde tomaten en walnoten. Gebruik in hemelsnaam geen venkel. Vergeet de zwarte peper uit de molen niet. Van zwarte peper heb je nooit genoeg. De meeste hammen zijn voorgezouten. Maak de ham weer dicht, bij gebrek aan beter voldeden cocktailprikkers bij mij uitstekend. Maak een paneerlaagje van wat droog brood (of gewoon paneermeel), oregano, peper en zeer fijn gehakte walnoten. Ook leuk is om er Parmazaanse kaas doorheen te raspen. Verse uiteraard. Ik was het zelf vergeten. Rol de ham door het geklutste eitje en vervolgens door de paneer. Herhaal. Hatsikidee, in de oven. Een kwartiertje op 220 graden ien vervolgens 10 minuten per 100 gram op 90 graden. Serveer met wat u goeddunkt, maar ik had een eenvoudige salade van komkommer, tomaat, olijfolie, oregano en geschaafde Parmazaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp