recept |

Huevos Reales

Huevos reales

In de extase van het Wurstfest van afgelopen weekend dachten meneer Wateetons en zijn compaan Wildeavonturen dat het ook wel een leuk idee zou zijn om ook het toetje in worstvorm te gieten. Ijs met slagroom in een darm, zoiets. De reacties van beide eega’s op dit idee was echter van dien aard, dat we maar besloten een wat conservatievere dessertkoers te varen. Ik zeg het zelf maar: we zijn mietjes. Het uiteindelijke dessert was er niet minder lekker om. De onvolprezen koningin van nl.culinair Tonny kwam met het idee. Ik had er nog nooit van gehoord.

Huevos Reales (4 flinke porties)
3  eiwitten
12  eidooiers
Een flink glas sherry (ik gebruikte port, ook erg lekker)
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels suiker
50 ml water
1 kaneelstokje
25-50 gram pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de rozijnen te wellen in de helft van sherry/port of andere drank. Schenk jezelf ook wat in. Komop, ‘t is feest.

Sla de eiwitten stijf, en doe hetzelfde voor de eidooiers. Die worden niet echt stijf maar wel créme-achtig. Pas op: geen contact tussen eigeel en eiwit anders krijg je laatsgenoemde niet stijf. Schep de twee voorzichtig door elkaar en doe ze in een beboterde bakvorm. Zet het mengsel een kwartier in de oven tot het gaar is. Laat afkoelen en snij de massa tot blokjes of punten, al naar gelang je bakvorm en je voorkeur voor punten of blokken in het algemeen.

Breng in een sauspannetje het restant drank, de suiker, het water en het kaneelstaafje aan de kook en laat het een beetje inkoken tot een dikkige vloeistof. Let op: zorg dat er voldoende is om straks de eiblokjes/punten in te drenken.

Leg de eiblokjes/punten in een schaal of op een bord en overgiet deze met de saus. Ze moeten flink soppen. Sprinkel er tenslotte de gewelde rozijnen en (geroosterde) pijnboompitten overheen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge worst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 dec
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop ‘camembert en brie’ maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

10 dec
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – december 2021 Meerdere dagen

15 dec
Live online workshop pâté en croûte maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

22 dec
Live online workshop charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur

14 jan
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – januari 2022 Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend