Huevos Reales

Huevos Reales


Huevos reales

In de extase van het Wurstfest van afgelopen weekend dachten meneer Wateetons en zijn compaan Wildeavonturen dat het ook wel een leuk idee zou zijn om ook het toetje in worstvorm te gieten. Ijs met slagroom in een darm, zoiets. De reacties van beide eega’s op dit idee was echter van dien aard, dat we maar besloten een wat conservatievere dessertkoers te varen. Ik zeg het zelf maar: we zijn mietjes. Het uiteindelijke dessert was er niet minder lekker om. De onvolprezen koningin van nl.culinair Tonny kwam met het idee. Ik had er nog nooit van gehoord.

Huevos Reales (4 flinke porties)
3  eiwitten
12  eidooiers
Een flink glas sherry (ik gebruikte port, ook erg lekker)
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels suiker
50 ml water
1 kaneelstokje
25-50 gram pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de rozijnen te wellen in de helft van sherry/port of andere drank. Schenk jezelf ook wat in. Komop, ‘t is feest.

Sla de eiwitten stijf, en doe hetzelfde voor de eidooiers. Die worden niet echt stijf maar wel créme-achtig. Pas op: geen contact tussen eigeel en eiwit anders krijg je laatsgenoemde niet stijf. Schep de twee voorzichtig door elkaar en doe ze in een beboterde bakvorm. Zet het mengsel een kwartier in de oven tot het gaar is. Laat afkoelen en snij de massa tot blokjes of punten, al naar gelang je bakvorm en je voorkeur voor punten of blokken in het algemeen.

Breng in een sauspannetje het restant drank, de suiker, het water en het kaneelstaafje aan de kook en laat het een beetje inkoken tot een dikkige vloeistof. Let op: zorg dat er voldoende is om straks de eiblokjes/punten in te drenken.

Leg de eiblokjes/punten in een schaal of op een bord en overgiet deze met de saus. Ze moeten flink soppen. Sprinkel er tenslotte de gewelde rozijnen en (geroosterde) pijnboompitten overheen.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie