boodschappen, van alles |

Ook in Amsterdam, ook gratis

Wijs en zonen

Na de recente koffie-ervaringen in Madrid en de schokkende gewaarwording dat een Krups Nespressomachine van 89 euro een betere kopje koffie leverde dan mijn ECM van 550 pinkieboys, besloot ik in te zetten op maximaal koffiegenot.

Ik maakte mijn espresso-apparaat helemaal blinkend schoon en toog naar Wijs en Zonen, koffie- en theehandelaars sinds 1792, voor versgemalen espressobonen. Jaren lang zaten ze in de Warmoesstraat, maar onlangs zijn ze verhuisd naar een schattig hofje op de Zeedijk, te Amsterdam natuurlijk. Het schuchtere meisje achter de toonbank vertelde me dat ze daar binnenkort ook een proeverij, een terras en een lunch- en dessertgelegenheid willen creeeren. Met op de kaart veel op thee en koffie gebaseerde gerechten: groene thee-ijs en op Lapsang Souchong gerookte zalm, dat soort dingen. Ik kijk er naar uit.

Om dit heugelijke feit alvast te vieren kreeg ik bij mijn espresso gratis 250 gram winterthee. Lekker. Dus lieve lezers, spoedt u naar de Zeedijk voor een zakje gratis thee (en uw bolletjes bruin en wit natuurlijk). En speciaal voor Aldo: dat kan morgen en overmorgen ook nog!

De espresso was trouwens lekker, maar haalde het eerlijk gezegd niet bij de Krups Nespresso. Wat doe ik verkeerd?


0 reacties op “Ook in Amsterdam, ook gratis
  1. ‘t is de botticelli II, to be precise. Die crema e aroma (roze-achtige zak toch?) heb ik wel eens bij de Makro gekocht voor mijn werk. Waren we inderdaad wel tevreden over. Meestal haal ik mijn bonen uit Portugal: Delta, liefst 10 of 30% gecaramelliseerd. Ik maal ze zelf, per kopje. Levert op zich prima espresso op, maar toch he, maar toch… als ik dan weer in Spanje, Portugal of Italie ben dan besef ik toch weer: dit evenaar ik niet. Is het het water? Wat ik me ook bedacht, kan het de boiler zijn die een smaakje af geeft?

  2. Bij ons op kantoor komt regelmatig een mannetje langs om ons italiaanse espresso apparaat eens grondig na te kijken en evt opnieuw af te stellen. Volgens hem wordt de smaak van koffie bepaald door 1) de kwaliteit van de bonen 2) de temperatuur van het water (bepalend voor de bitterheid van de koffie) 3)de druk waarmee het water door de koffie geperst wordt 4)de maalgraad van de molen( bepalend voor de snelheid waarmee het water door de koffie kan worden geperst.
    En ik ben het met je eens: het nespresso apparaat van krups komt aardig in de buurt, terwijl hun ‘gewone’ espresso apparaten niet echt denderend zijn.

  3. Misschien moet ik de mijne ook weer eens voor een checkup inleveren. Ik begin overigens serieus de boiler te verdenken. Want elke keer als ik hem goed schoon maak (en dus ook de boiler helemaal doorspoel) is de espresso daarna op z’n best. Al snel (vanochtend, een paar dagen later) begint er dan weer een zurige bijsmaak te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp