Zo maar een donderdag

Zo maar een donderdag


boodschappen Koffie en chocomel Chocomel, de enige echte Melktap Melk

Zomaar een vrije donderdag in het wilde leven van meneer Wateetons. Dat betekende vandaag boodschappen, een koffie en chocomel voor meneer en dochter Wateetons bij La Place en een fietstochtje langs de onvolprezen melktap, in Zunderdorp. Alwaar dochter Wateetons duidelijk maakte dat er wat haar betreft maar één soort melk bestaat.

Mooi initiatief trouwens, die melktap. Mevrouw Gerritsen schreef er als eens over. Slechts 10 minuten verwijderd van Casa Wateetons. In soort Gamma-zelfbouw schuurtje langs de kant van de weg staat een melkdispenser. Als je er twintig cent in stopt geeft hij een beker verse biologische, ongepasteuriseerde melk. Rauwe melk, waar vind je dat nog? Je kunt ook een jerrycan van één of twee liter vullen, voor thuis. Die liggen er zelfs voor je klaar, voor een kwartje, dat je dan zelf in een blikje met een gleuf moet doen. Hoe aandoenlijk. Dus zet snel uw tomtommetje aan en rijdt naar Broekergouw 5 te Zunderdorp, Amsterdam. Hij’s 24 uur per dag open.

 1. 3
  P

  Ik heb overigens niets tegen de Lidl hoor. De bockworsten (die dikke, uit het koelvak) die ze verkopen zijn erg lekker.

  Maar ik vind vette yoghurt zo lekker. Niks 0,1 %, gewoon de volle mep.

 2. 4
  Meneer Wateetons

  Natuurlijk. Maar als je ziet hoeveel zuivel er doorheen gaat in casa Wateetons. Gisteren (bij de aldi, jawel) 4 kilo kwark gekocht. Dat is volgende week dinsdag op. In m’n eentje. Dan moet je wel een beetje op vet letten.

  Af en toe een lekker glaasje moddervette rauwe melk dus maar 🙂

 3. 5
  P

  Ik haal kannen van twee liter bij een boer. Goed om pannenkoeken of havermout mee te maken. Maar dan merk je wel dat het erg snel zuur wordt. Vaak na 3 dagen al.

Geef een reactie