Worst, wol en isolatietape

Worst, wol en isolatietape


Isolatietape in de koelkast nog meer tape worst in de koelkast

Zelf verse worst maken is natuurlijk verschrikkelijk leuk, maar echt interessant wordt het pas als je je worst gaat drogen. Vind ik althans. Wat speuren op de internets maakte me niet zo verschrikkelijk veel wijzer over de te plegen handelingen. Wel verscheen het woord voedselvergiftiging overal prominent in beeld. Mogelijk logt meneer Wateetons over een maandje over de culinaire geneugten van ziekenhuisvoedsel. We zullen zien. Om de kans op botulisme een beetje te beperken werd in ieder geval aangeraden de worst op een koele plek, onder de 7 graden, te hangen. Nu is er in huize Wateetons slechts een locatie die daaraan voldoet. Maar die is niet gemaakt om dingen in te hangen. Dat werd dus knutselen.

Worst ophangen in de koelkast, een recept:

  • twee sausijsjes
  • een halve meter wol (liefst oranje)
  • een metertje isolatietape

Span de wol met isolatietape tussen de twee wanden van de koelkast. Gebruik drie keer zoveel tape als je denkt dat nodig is. Wacht minimaal een maand. Check regelmatig of de tape het niet begeven heeft. Neem een hap van de gedroogde worst en bel 112.

  1. 1
    Jurgen

    Hee, wat leuk. Ben namelijk net bezig een Groningse worst te drogen en zat met hetzelfde probleem. Hij hangt nu 2 weken op zolder en ga hem vandaag proberen. Zet de foto’s van het droginsproces, met ook een evaluatie van eventuele gastrointestinale bijverschijnselen, deze week op mijn blog.
    De slager van wie ik de worst kocht had geen gedroogde meer voor me en verkocht me dus een verse. Hij vertelde me dat iedere droge plaats voldeed. In de koelkast was het volgens hem te vochtig.

Geef een reactie