experimenteerdrift |

Worst, wol en isolatietape

Isolatietape in de koelkast nog meer tape worst in de koelkast

Zelf verse worst maken is natuurlijk verschrikkelijk leuk, maar echt interessant wordt het pas als je je worst gaat drogen. Vind ik althans. Wat speuren op de internets maakte me niet zo verschrikkelijk veel wijzer over de te plegen handelingen. Wel verscheen het woord voedselvergiftiging overal prominent in beeld. Mogelijk logt meneer Wateetons over een maandje over de culinaire geneugten van ziekenhuisvoedsel. We zullen zien. Om de kans op botulisme een beetje te beperken werd in ieder geval aangeraden de worst op een koele plek, onder de 7 graden, te hangen. Nu is er in huize Wateetons slechts een locatie die daaraan voldoet. Maar die is niet gemaakt om dingen in te hangen. Dat werd dus knutselen.

Worst ophangen in de koelkast, een recept:

  • twee sausijsjes
  • een halve meter wol (liefst oranje)
  • een metertje isolatietape

Span de wol met isolatietape tussen de twee wanden van de koelkast. Gebruik drie keer zoveel tape als je denkt dat nodig is. Wacht minimaal een maand. Check regelmatig of de tape het niet begeven heeft. Neem een hap van de gedroogde worst en bel 112.


0 reacties op “Worst, wol en isolatietape
  1. Hee, wat leuk. Ben namelijk net bezig een Groningse worst te drogen en zat met hetzelfde probleem. Hij hangt nu 2 weken op zolder en ga hem vandaag proberen. Zet de foto’s van het droginsproces, met ook een evaluatie van eventuele gastrointestinale bijverschijnselen, deze week op mijn blog.
    De slager van wie ik de worst kocht had geen gedroogde meer voor me en verkocht me dus een verse. Hij vertelde me dat iedere droge plaats voldeed. In de koelkast was het volgens hem te vochtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.


Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend