Nieuwe dieethype


in de reacties op een post werd het al genoemd, de Franse paradox: in de landen rond de Middellandse Zee leeft men volgens een eigen stijl. Enerzijds is het risico voor hart- en vaatziekten erg groot, omdat het eten veel vet, cholesterol en verzadigde vetzuren bevat. Anderzijds worden hartproblemen bij Fransen en Italianen juist minder geconstateerd.
De oorzaak is dat juist wijn, zo gezond, dit probleem oplost.
Deze situatie staat bekend als de Franse Paradox. Chilenen hebben studies verricht naar wijn in combinatie met een Middellandse Zee dieet en vonden een zeer gunstige invloed op de antioxidatie-activiteit. In 2003 werd in een artikel melding gemaakt dat de Franse paradox bestaat omdat de porties in vergelijking met inwoners van de USA en ook Westeuropa eenvoudig kleiner zouden zijn, en dat slechts een kleine invloed van wijn is.

En dan is er nu dus het Sonomadieet, www.sonomadiet.com. Volgens mij heeft die haar dieet gewoon gebaseerd op deze paradox. Want je moet wijn gaan drinken, en je porties afmeten.
Kijk, dat klinkt allemaal stuk gezelliger. Maar ik ben helemaal niet op zoek naar een dieet. Ik wil gewoon pure voeding, maar dan eigenlijk het liefst in een flesje. Nu geeft dit Sonoma dieet wel powervoedsel dat gelukkig geen namen heeft als sonomabar en sonomashake maar bosbessen, paprika, broccoli.
Naja, dus gewoon weer normaal eten, elk pondje…..

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie