We geven niet op!

We geven niet op!


Bloemkool
 1. 2
  TIJS

  Mest je cavia met veel bloemkool mooi sappig en rond. Na een week of zes voeren, mogen de Italianen de hammen van Nederlandse varkens Parmaham noemen. Deze strenge regelgeving in de huis-tuin-en-keuken-keuken doorvoerend kunnen we na een week of zes spreken van een Bloemkoolcavia. De bloemkool is dan geenszins voor niets aangeschaft. Zet je goede voornemens om ‘leuk met bloemkool’ te doen om in daden: in de pan dat beest!

  1 Cavia per persoon
  Meel
  1 theelepel Komijn
  1 theelepel Peper
  1 teentje Knoflook
  1 takje Huacataya
  1 Ei
  Zout
  flinke hoeveelheid Olie

  Bereiding:
  Maak de cavia schoon, verwijder de ingewanden e.d. en onthaar de huid volledig. Leg de cavia vervolgens in zout water te weken. Het beste is de cavia een hele nacht in het water te laten staan, maar laat de cavia in ieder geval drie uur in water staan. Haal de cavia hieruit en kook deze vervolgens 15 a 20 minuten in water met een beetje zout. Meng vervolgens het ei, de meel, komijn, peper, …. en zout en haal de cavia erdoor zodat er een laagje op de cavia ontstaat. Frituur de cavia vervolgens in de olie tot de buitenlaag krokant is.

  Serveren met bijvoorbeeld ei, gekookte aardappelen en een flinke hoeveelheid knoflook. Of als je er van houdt rode ui, tomaat en een beetje peterselie ter garnering.

  Bron recept: http://www.sonla.nl. Eerlijk is eerlijk, nooit zelf geprobeerd. Ik heb alleen katten…

Geef een reactie