van alles |

De kleine grote automatenkoffie test

koffie koffie 2 koffie 3 koffie 4 

Op de werkplek van meneer Wateetons staan drie verschillende koffievolautomaten. Kantoorkoffie, u kent het wel. Alle drie maken ze op verzoek een kopje ‘cappuccino’ en dat drinken wij loonslaven dan braaf. Ook meneer Wateetons trapt erin. Echt een voorkeur heeft hij niet voor een van de apparaten, hij had zelfs nooit echt op het verschil gelet. Tijd voor een testje. We namen drie kopjes cappuccino uit de drie verschillende automaten. Deze beoordeelden we op kwaliteit van de schuimlaag en smaak van de koffie. Een koffie kon in elk van de categorieen een eerste, tweede of derde positie behalen. Voor een proefpersoon was de opzet ‘single blind’, voor de andere twee was hij helemaal niet ‘blind’: zij wisten precies welk merk in welk kopje zat. Maar aangezien we a) geen publicatie in Science voor ogen hadden en b) we geen voorkeur vooraf voor een van automaten hadden vonden we deze proefopzet goed genoeg.

Dit waren de automaten.

DE apparaat 1 Nescafé apparaat 2 DE apparaat 3

En dit was de conclusie:

Smaak: twee van de drie proefpersonen kozen apparaat twee (Nescafé) als beste. Kwalificaties als ‘pittig’ en ‘ik proef een koffiesmaak’ vielen. Eén proefpersoon koos apparaat nummer drie, en apparaat nummer een vond iedereen slap (3x), smakeloos (3x) en bitter (2x).

De schuimlaag: of wat er voor door moet gaan, laten we dat voorop stellen. Alle drie de apparaten gaven een aparte zoetige, plakkerige schuimlaag met een moeilijk te definieren smaakje. ‘Melk’ was het in ieder geval niet. Een soort opgeklopte poedermelk wellicht. Toch waren de juryleden unaniem: wederom kwam de Nescafé (apparaat twee) als winnaar uit de bus. Dit schuim had nog vagelijk iets romigs en bleef wonderbaarlijk lang in stand. Vele malen langer dan de andere schuimlagen die niet van elkaar te onderscheiden waren.

De conclusie: spaar met uw collega’s voor een echt espresso-apparaat, of een nespresso. Als u moet kiezen tussen een DE apparaat en een Nescafé: ga voor de laatste. Of neem ontslag.


0 reacties op “De kleine grote automatenkoffie test
  1. Misschien helpt het als ik zeg dat de mevrouw van de keuken vertelde dat ook instellingbreed (100 man ofzo) de Nescafé tot favoriet was gekozen, na een enquete. Maar hoeveel enquete formulieren er ingediend waren, en hoe groot het verschil was met de andere.. tja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp