Pastinaak

Pastinaak


Pastinaak Pastinaak Pastinaak 

Pastinaak, dat eet je niet elke dag. In het geval van meneer Wateetons was het zelfs de eerste keer in zijn leven. Volgens Wikipedia is het een ingredient van hutspot. Dat was het in ieder geval niet toen meneer nog bij papa en mama Wateetons woonde. Niet dat meneer dat echt kan controleren, hutspot ging er bij hem niet in, pastinaak of geen pastinaak.

De groente wordt ook gerekend tot de vergeten groenten, waar iedereen je de laatste tijd mee om de oren slaat. Langzamerhand heb ik het idee dat de komkommer meer recht heeft op een plek in die lijst dan pastinaak of raapstelen.

De smaak wordt verschillend omschreven: anijsachtig of knolselderij, zoet, pittig en een beetje bitter. Meneer Wateetons vond ze vooral zoet en fris-citroenachtig smaken. Hij kookte ze eerst een minuutje of tien en bakte ze met wat roseval aardappeltjes, prei, een uitje en een teentje knoflook. Beetje bieslook en wat cottage-cheese voor de broodnodige eiwitten erbij, klaar. Een eenvoudige maaltijd voor de dinsdagavond. Smakelijk.

Eén pastinaak was hij vergeten te schillen. Maakte niks uit.

 

  1. 1
    Ash

    You can also use them instead of carrots in carrot cake.

    The English eat them quite a lot. In England they are certainly not forgotten (unlike the ones in the bottom of my fridge …)

    I wish scorzonera (schorsoneer) were forgotten vegetables …

Geef een reactie