Wat groeit en bloeit en ons altijd toch weer boeit

Wat groeit en bloeit en ons altijd toch weer boeit


munt aardbeien nieuwe aanwinst nieuwe aanwinst onduidelijke bes, hij leeft! 

Meneer Wateetons heeft de lente in zijn kop. Dat betekende gisteren concreet een bezoek aan het tuincentrum voor de nodige groente- en fruitplantjes. In gewone planten heeft meneer Wateetons geen enkele interesse. Functionaliteit staat voorop. Bij het tuincentrum, Bert Pols in Amsterdam, was zo’n beetje alles uitverkocht. Zoals altijd. En erg professioneel zijn ze ook niet. Bij de kassa word je beschouwd als een lastige onderbreking van de lopende gesprekken en ze vragen bij alles aan mij wat het is en hoeveel het kost. Welnu: “alles was vandaag 30 cent.”

Toch kwam meneer Wateetons niet geheel met lege handen thuis. De buit bestond uit een braam, een kruisbes, een aardbeienplantje, wat sla-plantjes, een pot munt en zakjes courgette-, spaanse peper- en tomatenzaad.

Tijdens het in potten plaatsen van deze aanwinsten ontdekte meneer Wateetons tot zijn vreugd minuscule groene uitlopertjes aan zijn vorige week nog doodgewaande druif en onduidelijke bes. En bloesem aan de appelstruik. Het wordt een mooie zomer.

Geef een reactie