van alles |

Update: Albert H. spreekt zich uit over maisbrood

Meneer Wateetons had eerder twijfels over het de aanwezigheid van mais in zijn maisbrood. Hij mailde Albert Heijn.

Meneer Wateetons:
“Goedenmiddag, ik koop regelmatig uw maisbrood, en ik vroeg me af wat de gele klontjes in het brood zijn. Ik neem aan dat het (delen van) maiskorrels zijn maar ik kan het niet goed onderscheiden of proeven.

Meneer Heijn:
“Hartelijk dank voor uw e-mail. Albert Heijn heeft meerdere soorten maisbroden in het assortiment, graag ontvangen wij van u een streepjescode zodat wij uw vraag in behandeling kunnen nemen.”

Meneer Wateetons:
“Ik moest het even opzoeken, want ik had het brood niet meer (opgegeten, tja) maar het was volgens mij Pain de Madeleine, streepjescode:2274258000985”

Meneer Heijn:
“Hartelijk dank voor uw reactie. Het betreft hier geharde stukken mais.”

Ik zeg u: no way. Allereerst is het niet hard, ten tweede smaakt het in de verste verte niet naar mais en ten derde heeft het de structuur van… brood. Wat nu? Keihard zeggen: u jokt?

Is er een lezer die binnenkort eens een broodje bij AH wil kopen en zijn of haar mening wil geven over de aanwezig klontjes?

Saillant detail: De HEMA verkoopt het ook.

Hema maisbrood


0 reacties op “Update: Albert H. spreekt zich uit over maisbrood
 1. Nou ja ‘gepofte mais’ stond er op de verpakking, ze hadden het ook maisballetjes kunnen noemen, was je nog niet veel wijzer. hoe het fabricageproces verloopt weet ik ook niet. het ziet eruit als een gedehydrateerde en opgepopte maiskorrel…kan je het nog volgen?
  Maar zelfs al is het van mais; Voedingsstoffen zitten er vast niet meer in, smaak ook niet, dus toch een beetje om de consument te laten denken enorm lekker ‘maizig’ bezig te zijn.
  Trouwens ik dacht dat het enorm veel vocht zou absorberen, maar dat is dus niet zo het is zo crispy dat het gewoon een bolletje blijft tijdens kneden én ook terwijl het in het blik van de bbm zat met water er over heen voor het gekneed werd. Ze hebben het wel zo gemaakt dat het zichtbaar blijft en niet tot snot draait(da’s ook enige functie volgens mij)

 2. Zou iemand mij kunnen zeggen wat de ingredienten zijn van het maisbrood van Albert Heijn (o.a. te Boxtel), want op de verpakking staat het niet en van de klantenservice heb ik na een week nog geen reactie. Ik vraag mij af of er naast mais ook andere granen inzetten zoals bijv. tarwe. of dat het puur mais is.
  Bij voorbaat dank.

  1. Tarwebloem zit sowieso gluten in. En gluten toevoegen wordt puur voor de smaak gedaan. Grappig dat je je daar druk om maakt, en niet om de stoffen die er nog meer door zitten (en als het geen grondstoffen zijn -zoals meel, zout, water, gist- hoeven die niet vermeld te worden). Maar je maar druk om de broodverbeteraar die som gemaakt wordt van mensen haar uit China (oh je gelooft me niet? Het heeft de kranten gehaald). Slaap lekker verder mensen. Kant en klaar brood en gezondheid hoef je nooit in dezelfde zin te zetten. Of je bakt het zelf, of je eet Brinta of havermout pap ‘s ochtends. Of je sluit je ogen en oren want alles moet makkelijk en consumeert het toch.

 3. Overigens heeft AH wel glutenvrij brood. Moet je om vragen bij de broodafdeling. Wordt dan uit de vriezer gehaald. Is echter duurder dan het brood te koop bij De Tuinen, Jumbo en natuurvoedingswinkels (die sneetjes in vacuum plastic verpakt a 3,99 per 2 x 12 sneetjes oid).

 4. wat ik vooral wil weten: Zitten er bestanjddelen in het maisbrood Madeleine, die van gedode dieren afkomstig zijn??
  Ik weet dat er vetten en varkensharen in brood zitte om het zogenaamd vers te houden.
  brrrr dat lust ik niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp