Loggen op locatie – 2 – slakken vangen

Loggen op locatie – 2 – slakken vangen


he slakkie! kom er maar bij

Meneer Wateetons banjerde vanochtend door de ochtenddauw, op zoek naar voedsel. ‘s Ochtends liggen de olijfboomgaarden hier namelijk vol met slakken. Althans, degene waar niet gespoten wordt. De boomgaarden waar wel gespoten wordt liggen vooral vol met slakkenhuizen, verbleekt in de zon. Dat is helaas de meerderheid. Meneer kwam thuis met een fijn tasje slakken. Die worden aan een streng Wateetons regime onderworpen de komende dagen: vijf dagen vasten en vervolgens vijf baantjes zwemmen in de hete bouillon.

  1. 3
    Sjoerd

    Aha, ook meneer Wateetons blieft deze mirakeltjes der natuur! Hoe smaakten ze, als je je dat nog kan herinneren? Ik heb begrepen dat ze snel taai en rubberig worden, en vraag me af of het gelukt is deze spaanse wezentjes mals te houden? Hoe heb je ze bereid?

Geef een reactie