Exit salami

Exit salami


worst-los.jpg 

Koud een weekje uit de koelkast is de salami alweer op. Het een-na-laatste stuk ging per post naar worstlog-collega Jurgen en het allerlaatste sausijsje verdween gisteravond in de linzenschotel.

  • twee stengels bleekselderij
  • zes tenen knoflook
  • een blik gepelde tomaten
  • een tomaat
  • een klein handje salie
  • 4 kopjes bruine linzen, of desnoods een pot linzen
  • bouillon
  • rode wijn
  • 150-200 gram zelfgemaakte salami-die-niet-naar-salami-smaakt

Verhit wat olijfolie in een braadpan en mik er de fijngesneden bleekselderij in. Plet de tenen knoflook maar laat ze heel. Ook in de pan ermee. Laat alles op een laag vuurtje een beetje zacht worden. Spoel ondertussen de linzen. Doe uw handje salie in de pan. Beetje scheuren misschien, maar verder lekker grof laten. Doe het blik gepelde tomaten erbij, of althans de inhoud, en snij de tomaten een beetje in stukken. Laat even pruttelen. Doe de linzen erbij, met wat bouillon en een scheut rode wijn. Laat nu een minuut of 20 pruttelen tot de linzen gaar maar nog intact zijn. Het vocht moet grotendeels verdampt zijn. We maken geen linzensoep. Voeg de in stukken gesneden worst toe evenals de uitgeholde en in stukken gesneden verse tomaat en laat nog vijf minuutjes pruttelen. Serveer met wat brood. Drink de rest van de fles wijn op, bel uw baas en neem ontslag.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie