The Dutch store

The Dutch store


the dutch store the dutch stotr the dutch store 

In de jaren ’50 en ’60 emigreerden flink wat Nederlanders naar Canada. De meeste kwamen van het platteland. Elke tuinder in Ontario heet dan ook Vanderhoeven of DeGroot [Dekroet]. Een eenvoudige test: ga ergens in een veld in zuid-Ontario staan en roep luid: “Oma!”. Binnen enkele momenten zul je worden bedolven door grijze oude vrouwtjes. En al deze grijze vrouwtjes hunkeren vagelijk naar hun vervlogen Hollandse jeugd. Borduursels van molens aan de muur, archaïsche jaren ’50 religie en… the Dutch store. In elk dorpje zit er wel een. Drop, hagelslag, stroopwafels, haring en Babi Pangang omvat het assortiment. En nog een heleboel zaken waar je naar gaat verlangen wanneer je de lage landen achter je hebt gelaten. Een vriendin verzocht ooit, na terugkeer van drie maanden reizen door Azie, op het vliegveld opgewacht te worden met een zak krentenbollen. Blijkbaar ga je dingen missen. Zelfs in Canada.

Geef een reactie