kookbeslommeringen, recept, zelf maken |

Beef Jerky

image_00312.jpg 

Nog zoiets Noord-Amerikaans: Beef Jerky. Het is gemarineerd en vervolgens gedroogd vlees. Het oorspronkelijke doel was natuurlijk om bederfelijk vlees zonder koeling houdbaar te maken, maar inmiddels is het gewoon een lekkernij. Eigenlijk precies hetzelfde als worst, maar dan totaal anders. Meneer en Beef Jerky gaan way back. Ooit liftte hij een half jaar op de bonnefooi door Canada en Amerika. Voorafgaande had hij Beef Jerky gemaakt, met de gedachte dat dat een goed rantsoen voor noodgevallen zou opleveren. Helaas lekte zijn brander al op de eerste dag een halve liter petroleum over zijn voorraad. Gedurende diezelfde trip is meneer in Wyoming zelfs nog een dagje Beef Jerky verkoper geweest. Langs de weg. Er stopte niemand. Daarom (of desondanks) kan hij het niet laten om bij elke tankbeurt een zakje te kopen.

Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Het is gedroogd vlees, er is niks aan. Om nostaligische smaakredenen gebruikte meneer deze keer een zakje Mesquite Beef Jerky seasoning. Hij heeft het zakje even niet bij de hand, de omvangrijke ingredientenlijst zal hij later posten. Het bevat in ieder geval wat nitriet of nitraat, om bederf tegen te gaan en lekker veel monosodiumglutamaat. De boel hangt nu te drogen in het Wateetons buitenverblijf. Binnenkort hoort u of het gelukt is.

Zelf maken?


0 reacties op “Beef Jerky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend