Meneer is gelukkig

Meneer is gelukkig


70720-204155.jpg 70720-205029.jpg 

Ze hadden hem gekregen voor hun huwelijk. Maar J en JC wisten niet wat ze er mee moesten. Bovendien was J eigenlijk een beetje moslim en daarmee geen grote afnemer van varkensvlees. Of ik hen misschien kon laten zien hoe je een jamón serveert, dan mocht ik hem na afloop houden. U begrijpt dat meneer in zijn nopjes was. Hij was ook op het betreffende huwelijk en had de apart gevormde tas met Spaanse opdruk onmiddelijk herkend en zelfs de gever gecomplimenteerd met zijn originele cadeau. En nu was meneer plots de eigenaar. Hij kon zijn geluk niet op.

Het is een Ibérico, met het bekende zwarte voetje. Volgens de website van de leverancier gevoed met zowel eikels als al hetgeen het varken zelf bij elkaar scharrelt. En hij weeg een kilo of zes. Moddervet en boterzacht. Tamelijk mild van smaak en dus puur, als tapas, het lekkerst. Het is overigens een paleta, een voorpoot, en geen jamón. Maar een gegeven varkenspoot moet je niet in het spierweefsel kijken, zei mijn moeder altijd.

 1. 3
  Cara

  Een origineel kado inderdaad, maar wel een beetje dom om te geven aan iemand die ‘een beetje moslim’ is…
  Ik heb ooit bij de Harrods een hapje geproefd, zo lekker! ik ben dus stikjaloers.

 2. 4
  `HELEN

  HEE WAT LEKKER!! ‘heb je zo’n ding erbij om hem vast te zetten terwijl je snijdt? dat is misschien nog ewens een aardig kado. In het spoaanse culinaire boek staat een hele bladzijde met hoe hem te snijden.

 3. 5
  Meneer Wateetons

  Die Culinaria Espana moest ik toch eens kopen. Nu heb ik een goed excuus.

  Zo jamonero (?) ligt voor een paar euro bij de 100 pesetas winkel heb ik gezien. Vorige keer nog getwijfeld of ik er een zou kopen.

Geef een reactie