Nogmaals Beef Jerky

Nogmaals Beef Jerky


 mix Beef Jerky in de oven beef jerky klaar 

U had nog de ingredientenlijst van de Beef Jerky seasoning mix van mij tegoed. Ik kan de emails niet aan, overweldigend. En ikzelf had ook nog wat van me tegoed, namelijk een succesvolle Beef Jerky ervaring. Meneer kocht dus wederom 250 gram biefstuk, sneedt dit in smalle repen en mengde deze met de Beef Jerky mix. Die bestond uit oa. zout, worcestershire poeder (wat weer bestaat uit veel dextrose, MSG en sulfieten, knoflookzout, carboxymethyl cellulose, chilipeper, spices (zozo), mosterd, malic acid (?), natural flavorings (nounou) , ui en minder dan 2 % silicone dioxide om aankoeken (‘to cake’) te voorkomen) paprika, nog meer knoflookpoeder, nog meer MSG, paprikapoeder, nog meer dextrose, nog meer spices (JA!) en wederom minder dan 2% tricalcium fosfaat om aankoeken te voorkomen. En goddank bevat de mix ook nog zout om de boel te curen wat bestaat uit zout, het vertrouwde nitriet en, daar is hij weer, minder dan 2% sodium silico aluminate om aankoeken te verkomen.

Na een nachtje marineren mochten de plakjes biefstuk de oven in om te drogen. Thermostaat op 50 graden, ventilator aan, deur op en wachten maar. Zes uur later waren de lapjes vlees veranderd in droge stokjes. Perfect op smaak, maar hoe kan het ook anders met deze smakelijke ingredientenlijst.
Ze waren wel een beetje aangekoekt.

 

 1. 1
  Braad Spitt

  “carboxymethyl cellulose”
  hehehe, da’s behangplaksel.
  (nou ja, bijna dan, behangplak is methylcellulose. Carboxymethylcellulose wordt bv. gebruikt voor waterbasis glijmiddel, bv. K-Y jelly)

  Weet wat je eet!

 2. 4
  Marcel

  Voorheen maakte ik het zelf ook wel eens.
  Leuk als je daar de tijd voor hebt.
  Ik heb tegenwoordig de voorkeur om het online te kopen. Scheelt wat tijd en zo lekker kan ik dat niet maken. Ik heb verschillende merken gekocht, bij de Alberth Heijn gehaald is het ook te koop. Mijn favoriet haal ik toch bij http://www.beefjerkywidswest.nl

Geef een reactie