recept, van alles |

Nogmaals Beef Jerky

 mix Beef Jerky in de oven beef jerky klaar 

U had nog de ingredientenlijst van de Beef Jerky seasoning mix van mij tegoed. Ik kan de emails niet aan, overweldigend. En ikzelf had ook nog wat van me tegoed, namelijk een succesvolle Beef Jerky ervaring. Meneer kocht dus wederom 250 gram biefstuk, sneedt dit in smalle repen en mengde deze met de Beef Jerky mix. Die bestond uit oa. zout, worcestershire poeder (wat weer bestaat uit veel dextrose, MSG en sulfieten, knoflookzout, carboxymethyl cellulose, chilipeper, spices (zozo), mosterd, malic acid (?), natural flavorings (nounou) , ui en minder dan 2 % silicone dioxide om aankoeken (‘to cake’) te voorkomen) paprika, nog meer knoflookpoeder, nog meer MSG, paprikapoeder, nog meer dextrose, nog meer spices (JA!) en wederom minder dan 2% tricalcium fosfaat om aankoeken te voorkomen. En goddank bevat de mix ook nog zout om de boel te curen wat bestaat uit zout, het vertrouwde nitriet en, daar is hij weer, minder dan 2% sodium silico aluminate om aankoeken te verkomen.

Na een nachtje marineren mochten de plakjes biefstuk de oven in om te drogen. Thermostaat op 50 graden, ventilator aan, deur op en wachten maar. Zes uur later waren de lapjes vlees veranderd in droge stokjes. Perfect op smaak, maar hoe kan het ook anders met deze smakelijke ingredientenlijst.
Ze waren wel een beetje aangekoekt.

 


0 reacties op “Nogmaals Beef Jerky
 1. “carboxymethyl cellulose”
  hehehe, da’s behangplaksel.
  (nou ja, bijna dan, behangplak is methylcellulose. Carboxymethylcellulose wordt bv. gebruikt voor waterbasis glijmiddel, bv. K-Y jelly)
  Weet wat je eet!

 2. Voorheen maakte ik het zelf ook wel eens.
  Leuk als je daar de tijd voor hebt.
  Ik heb tegenwoordig de voorkeur om het online te kopen. Scheelt wat tijd en zo lekker kan ik dat niet maken. Ik heb verschillende merken gekocht, bij de Alberth Heijn gehaald is het ook te koop. Mijn favoriet haal ik toch bij http://www.beefjerkywidswest.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend