Lam laat zich niet jerken


Overmoedig geworden door het succes van zijn Beef Jerky (de eerste bestelling is al binnen) besloot meneer ook eens wat andere voedingsmiddelen te jerken. Te beginnen bij lam. Dat had hij nog in huis. Hoewel hij zowel geen behangplaksel als glijmiddel in huis had waagde hij zich toch aan het maken van een eigen Jerky marinade. Immers, spices en MSG heeft hij in overvloed. Helaas was het lamsvlees al gesneden, in blokjes. En dat droogt voor geen meter. Na zes uur was de buitenkant welliswaar mooi droog, maar van binnen was alles nog rauw. En meneer kreeg inmiddels wel een beetje trek. Uiteindelijk heeft hij trillend van de honger de half gedroogde lamsbrokken maar gewoon in de pan gepleurd en nog even nagebakken. Met een beetje couscous erbij en een tomatensausje met amandelen, safraan en abrikozen was het best te pruimen. Of eigenlijk: bijzonder smakelijk! Het half drogen van vlees, dat ga ik vaker doen. 

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie