Het ziet er niet uit maar oh wat zijn ze lekker

Het ziet er niet uit maar oh wat zijn ze lekker


Meneer zag eens pruimen hangen oh als eikeltjes zo klein 

Op het Wateetons-landgoed staan een paar functionele gewassen. Appelbomen, perenbomen, aalbessenstruiken, een kersenboom, pruimenbomen en heel veel vlier en bramenstruiken natuurlijk. Over het jaarlijkse walmend rotfestijn dat de appelbomen organiseren zal ik op een ander moment verhalen. Thans zijn namelijk de pruimen rijp. Ze zijn klein, ze zijn gebutst, ze zitten vol bruine littekens van hun moeilijke jeugd vol hagel, regen en ongedierte, maar ohohoh, wat zijn ze lekker. Zongerijpt fruit dat pas van de boom komt op het moment dat het rijp is, nooit enige vorm van koeling of vervoer gezien. Je zou haast vergeten hoe het smaakt.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie