van alles |

Laten we het een dieptepuntje noemen

We waren met z’n achten neergestreken in Kookpunt te Amsterdam. Met z’n achten en niet met z’n tienen, het aantal waarvoor we gereserveerd hadden. Een zieke, geen oppas kunnen krijgen, dat soort dingen. Bij het voorgerecht werd ons fijntjes medegedeeld dat we natuurlijk wel voor tien moesten bestellen. Er was immers al ingekocht voor dit aantal….

Zomaar een yuppentent in de Grote Stad. Met een menukaart. Geen huiskamerrestaurant, geen speciale menu dat voor ons was samengesteld. We hadden voor tien gereserveerd. En dus betaal je voor tien. Klaar.
Verbijstering alom. Sinds wanneer koopt een restaurant precies in voor het aantal gasten dat gereserveerd heeft. Stel dat er gasten waren geweest die die euvele moed hadden gehad zonder reservering binnen te stappen. ” Ja jeetje, had u niet even kunnen bellen? Dan hadden we twee aubergines meer kunnen inkopen”. Ons humeur werd er niet beter op toen de eigenaresse weigerde uit de keuken te komen om dit hoogtepuntje van gastvrije flexibiliteit toe te lichten. In plaats daarvan liet ze het vuile werk opknappen door het allengs roder aanlopende serveerstertje dat stamelde dat ze het heel vervelend vond maar er ook niks aan kon doen.

Dit was zo’n moment dat je later altijd wenst dat je stoerder had gehandeld dan je hebt. Massaal opstaan en zonder iets te zeggen weglopen bijvoorbeeld. Of op hoge toon eisen dat je de eigenaresse alsnog verschijnt. Of “weet je wel wie ik ben!?” brullen (“meneer Wateetons? … wie?”). Dat soort dingen. Maar nee, we kozen voor de passief agressieve oplossing: alle snoepjes meenemen die bij de rekening op tafel kwamen en geen fooi geven. Dat zal ze leren.


0 reacties op “Laten we het een dieptepuntje noemen
  1. Wow, is dat serieus?
    Nochtans, het is niet steeds het personeel of de eigenaars van een restaurant die lastig doen, soms zijn klanten ook monsters (ik werk zelf in een restaurant in België)
    Zo hadden wij eens een reservering voor 23 man, van een huwelijk, zeggen we op voorhand dat ze ‘niet bij elkaar aan één tafel kunnen zitten’, maar ‘dat was geen probleem’.
    Goed, ze komen toe, drinken een aperitief, en dan, opeens; ‘de rekening want wij gaan ergens eten waar we wél bij elkaar kunnen zitten’
    Is toch ook grof? Maar betalen voor meer dan wat je eet is bij ons toch een nono –> overgebleven dagschotels of zo van niet gekomen reservaties eten wij (personeel) gewoon lekker zelf op !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend