Heeft u een idee?

Heeft u een idee?


boodschappenlijstje 

Mevrouw heeft de laatste tijd nogal specifieke dieetwensen. Op half-medische grond, dus meneer is haar graag ter wille, al kan hij het soms niet helemaal volgen. Vanochtend lag dit lijstje op de keukentafel. Of ik met deze ingredienten een hele week wil koken. U begrijpt: daar heb ik externe inspiratie voor nodig. Van u. En snel.

Nog een leuke prijsvraag, kunt u afleiden aan de ingredienten aan welke aandoening mevrouw Wateetons lijdt. De winnaar krijgt een pond kippenlevertjes.

Update: snelle koolhydraten als rijst, pasta, couscous en aardappels mogen ook.

 1. 1
  sjoerd

  Mevrouw krijgt in elk geval veel ijzer binnen en ook vitamine A, op deze manier. Heeft ze een ijzertekort? Ziekte van Crohn? Of doet ze gewoon lastig?
  Overigens hoop ik niet dat het daadwerkelijk een van bovenstaande aandoeningen is: als er iets is dat ik niet lust, is het wel kippenlevertjes. Hoewel men met kippenlever goed paling vangt, schijnt.

  Met bovenstaande ingrediënten lijkt me overigens lekker te koken, afgezien van die levertjes dan. Bijv. pompoen-zoete aardappelpuree met gesauteerde broccoli en… toch maar die levertjes dan? Of broccoli, levertjes, met een pompoen-relish geserveerd met frieten van zoete aardappel? Levertjes in pompoen-broccolisaus? Gesauteerde kippenlevertjes met broccoli met een pompoen-broccolisoepje vooraf? Stamppot van zoete aardappelen, pompoen en fijngesneden rauwe broccoli met gebakken kippenlevertjes in plaats van de klassieke spekblokjes?

  Mogelijkheden te over, zou ik zo zeggen. Smakelijk eten!

 2. 2
  Ash

  I would take the sweet potato and cut it into cubes, then oven roast it with some cherry tomatoes, chorizo & shallots.

  Doe een klein beetje olijfolie overheen voor dat je het op 180C in de oven stopt.

  Then when it comes out after an hour, mash it gently to burst the tomatoes, add een zakje Bertolli and serve it with pasta.

  De broccoli doe ik altijd in een sort ovenschotel. Laagje gekookte pasta, gestoomde broccoli erdoor, kaas saus overheen en misschien stukjes gestoomde kip (of kiplever) erdoor. In de oven op 180C voor 45 minuten. De kinderen vindt dit geweldig …

  You can keep the kippenlevers ;P Not much would convince me to eat them. I would rather eat haring!

 3. 4
  p

  Pompoen, kippenlever en zoete aardappel leveren grote hoeveelheden vitamine A. Broccoli ook wel. Vitamine A wordt door vetverkopers als Olaz ook wel retinol genoemd.

  Rimpeltjes?

 4. 5
  Jurgen

  Kippenlevers goed aanbakken met wat zout, knoflook en een hoeveelheid cayennepeper naar smaak. Misschien een drupje witte wijn om af te blussen. Het moet droog zijn.
  Serveren op tagliatelle oid.
  De rest blenderen en als shake erbij geven.

 5. 6
  Name

  Mevrouw Wateetons, zwanger???
  Wat een geklets over die kippenlevertjes die zijn juist heel lekker; even zachtjes bakken met een uitje, zout en peper.
  afblussen met witte wijn en pureren met scheutje room, krijg je een prachtige puree. op een mooi stuk brood, broccoli erbij, en hopla al één dag te eten.

 6. 7
  Meneer Wateetons

  Dank voor al uw recepten. Wie weet wordt het nog wel eens wat met deze ingredienten. De kippenlevertjes op brood is misschien nog niet zo’n gek idee. Mevrouw houdt erg van paté, waarvan het basisingredient toch ook lever is.

  Overigens: geen pond kippenlevertjes voor anyone. Allemaal mis.

Geef een reactie