ah shit, boodschappen, dieetleed |

Heeft u een idee?

boodschappenlijstje 

Mevrouw heeft de laatste tijd nogal specifieke dieetwensen. Op half-medische grond, dus meneer is haar graag ter wille, al kan hij het soms niet helemaal volgen. Vanochtend lag dit lijstje op de keukentafel. Of ik met deze ingredienten een hele week wil koken. U begrijpt: daar heb ik externe inspiratie voor nodig. Van u. En snel.

Nog een leuke prijsvraag, kunt u afleiden aan de ingredienten aan welke aandoening mevrouw Wateetons lijdt. De winnaar krijgt een pond kippenlevertjes.

Update: snelle koolhydraten als rijst, pasta, couscous en aardappels mogen ook.


0 reacties op “Heeft u een idee?
 1. Mevrouw krijgt in elk geval veel ijzer binnen en ook vitamine A, op deze manier. Heeft ze een ijzertekort? Ziekte van Crohn? Of doet ze gewoon lastig?
  Overigens hoop ik niet dat het daadwerkelijk een van bovenstaande aandoeningen is: als er iets is dat ik niet lust, is het wel kippenlevertjes. Hoewel men met kippenlever goed paling vangt, schijnt.
  Met bovenstaande ingrediënten lijkt me overigens lekker te koken, afgezien van die levertjes dan. Bijv. pompoen-zoete aardappelpuree met gesauteerde broccoli en… toch maar die levertjes dan? Of broccoli, levertjes, met een pompoen-relish geserveerd met frieten van zoete aardappel? Levertjes in pompoen-broccolisaus? Gesauteerde kippenlevertjes met broccoli met een pompoen-broccolisoepje vooraf? Stamppot van zoete aardappelen, pompoen en fijngesneden rauwe broccoli met gebakken kippenlevertjes in plaats van de klassieke spekblokjes?
  Mogelijkheden te over, zou ik zo zeggen. Smakelijk eten!

 2. I would take the sweet potato and cut it into cubes, then oven roast it with some cherry tomatoes, chorizo & shallots.
  Doe een klein beetje olijfolie overheen voor dat je het op 180C in de oven stopt.
  Then when it comes out after an hour, mash it gently to burst the tomatoes, add een zakje Bertolli and serve it with pasta.
  De broccoli doe ik altijd in een sort ovenschotel. Laagje gekookte pasta, gestoomde broccoli erdoor, kaas saus overheen en misschien stukjes gestoomde kip (of kiplever) erdoor. In de oven op 180C voor 45 minuten. De kinderen vindt dit geweldig …
  You can keep the kippenlevers ;P Not much would convince me to eat them. I would rather eat haring!

 3. Ik heb groots vertrouwen in de kookkunsten van meneer Wateetons. Ik geloofde dus ook dat hij zelfs van iets walgelijks als kippenlevertjes iets lekkers kan maken, maar gezien de reacties van andere… exit dan maar 😉

 4. Pompoen, kippenlever en zoete aardappel leveren grote hoeveelheden vitamine A. Broccoli ook wel. Vitamine A wordt door vetverkopers als Olaz ook wel retinol genoemd.
  Rimpeltjes?

 5. Kippenlevers goed aanbakken met wat zout, knoflook en een hoeveelheid cayennepeper naar smaak. Misschien een drupje witte wijn om af te blussen. Het moet droog zijn.
  Serveren op tagliatelle oid.
  De rest blenderen en als shake erbij geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 jul
Rotzooi fermentatie festival 2 en 3 juli 2022 Meerdere dagen

06 jul
Live online workshop gefermenteerde frisdranken maken: kvass, tepache en gemberbier 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 sep
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 nov
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend