Nee, dat zijn kruidnoten!


 1. 3
  N O'M

  Nee, dat zijn potjandorie pepernoten! Zoals ik al op Eetschrijven (een van uw sympathisanten; het valt me van hem tegen) meldde, vind ik dat als zelfs een relatief stug taalorgaan als Van Dale het woord pepernoten beschrijft als “dobbelsteentje van peperkoek of half bolletje van speculaas (gegeten in de tijd rond sinterklaas)” (en dat doet men!), iedereen het woord zo mag gebruiken. Als u zich zo stoort aan de verwarring (die volgens mij een schijnverwarring is), concentreert u zich dan liever op het verbieden van wat u pepernoten noemt, want die dingen zijn nog vies ook. Bah!

 2. 4
  Claar

  Meneer Wateetons, je hebt gelijk, maar ik krijg het woord kruidnoot echt mijn strot niet uit. De werkelijke pepernoot vind ik niet zo lekker – taai, smakeloos, meestal net te groot, en wat is een Sinterklaas zonder pepernoten (ook al zijn ze stiekem kruid-)? Het spijt me, ik kan je manifest niet ondertekenen.
  XX Claar

 3. 5
  Kiek

  Hah nee inderdaad de pepernoot vond ik voorheen smakeloos en saai, totdat mijn eega me een zakje VERSgebakken nog warm en vreselijk knapperig voorschotelde- mijn hemel- wat een verschil!!

  Weg met de kruidnoot!! Schuddebuik speculaaskopie!

  Ik ONDERTEKEN uw manifest!

Geef een reactie