De vijand roert zich, weest waakzaam!

De vijand roert zich, weest waakzaam!


behold!

Niet iedereen draagt het nobele en pure initiatief van Meneer Wateetons een warm hart toe. Een enkele dolende ziel verzet zich zelfs. Weest waakzaam broerders en zusters! Want er zijn vele misleiders uitgegaan in de wereld, die de eenheid van de pepernoot niet belijden. Hij is de misleider en de anti-pepernoot.

  1. 1
    Sjoerd

    Ik vind het toch wel eng om te zien hoe redelijk zo iemand kan klinken. Weet met argumenten en verwijzingen naar oude woordenboeken zoveel zand in de ogen te strooien, dat ik aan het einde denk: hmm, misschien heeft hij wel gelijk. En precies dáár schuilt zijn gevaar ook in: dat hij zich voordoet als een taalpurist, ondertussen dit land in het verderf stortend!

  2. 5
    Sjoerd

    Je hebt in feite twee soorten pepernoten: lekkere en minder lekkere. De lekkere zijn te koop bij bakkers, zijn zacht en smaken wat naar ontbijtkoek. De vieze kun je vrijwel overal kopen in alle winkels: melige harde brokken die je kaken op elkaar doen plakken, met als enige smaak wat anijspoeder eroverheen gestrooid. Bedoel je de vieze die je vies vindt? Of vind je de lekkere vies?

Geef een reactie