Kerstdiner volgens mevrouw Wateetons…

Kerstdiner volgens mevrouw Wateetons…


amuse.jpg kerst.jpg balletje.jpg verpakking.jpg

Op vrijdag moet mevrouw Wateetons meestal wat te eten in huis halen. Kookacties probeer ik natuurlijk zo veel mogelijk te vermijden. Eenmaal in de AH zag ik meteen naast de ingang leuke amuseglaasjes met allerlei inhoud. Van Excellent, speciaal voor de feestdagen, je kent het wel. Er lag nog meer leuk grut in die bak en aangezien dochter Wateetons het helemaal gehad had met het shoppen graaide ik in een minuut een leuk en gemakkelijk dineetje bij elkaar. Het is niet goedkoop natuurlijk, maar het staat erg gezellig, zeker met de servetjes en de kaars uit meneer’s geweldige kerstpakket.

Meneer Wateetons lachte zich suf maar kon mijn geste wel waarderen. Alles kwam uit kant en klaar bakjes, of uit meegeleverd servies, alleen de biefstuk moest even in de pan. Dat lukte nog net.

Het menu bestond uit:
-amuseglaasje gevuld met rauwe ham, meloen en roomkaas
-amuselepels met forel-,zalm- en geitenkaasmousse
-Hertenbiefstuk met wildsaus en mangochutney en een salade met camembert, pijnboompitjes en vruchtendressing.
-appelkruimeldessert (niet aan te raden, bakje appelmoes met kruimels erover, teleurstellend)

Dus nu hebben we ons servies aangevuld met amuselepels en glaasjes, ik daag meneer Wateetons uit om daar lekkere hapjes in te maken. Ik heb heerlijk gegeten, de smaak spatte er niet echt vanaf maar voor een doordeweekse vrijdag was het niet slecht. En we hebben weer wat bijgedragen aan de afvalberg.

Geef een reactie