Nieuwe spulletjes

Nieuwe spulletjes


spulletjes.jpg

Meneer en mevrouw gingen naar Ikea om 1 (één) schroefje te halen dat dochter Wateetons kwijt had gemaakt en verlieten het filiaal uiteraard weer met veel meer dan alleen dat schroefje. Zoals deze messenslijper en thermometer. Die had ik nog niet.

 1. 1
  Frank

  Auch!
  Een messenslijper kan je lievelingsmes in een waardeloos tweederangs mes veranderen! Omdat de mechaniek hier vaak niet echt ‘fijn’ is, komt het nog wel eens voor dat je blijft steken en je je mes behoorlijk ongelijk slijpt waardoor je snijvlak niet egaal meer is.
  Een aanzetstaal gebruiken vergt ook wat oefening, maar heeft een veel fijner resultaat.

  Thermometer is overigens reuze handig 🙂 Perfecte rollade’s uit de oven!

 2. 3
  Sjoerd

  Hinderlijk hard en hoog piepen: dat lijkt op vocht in de thermometer. Ik heb mijn thermometer bovenin het metalen buisje dichtgekit met een zogenaamd ‘kneedbaar metaal’, zodat er geen vocht in kan komen (ik gebruik hem niet voor het vlees maar voor het meten van temperatuur van vocht) Dat moet het probleem voorkomen.

Geef een reactie