Roken met smeerolie


In het Wateetons buitenverblijf werden onlangs enkele machtige eiken neergehaald en aan stukken gezaagd. Moet soms gebeuren. Meneer en mevrouw wensen nou eenmaal niet hun zonnetje ontnomen te zien door zo’n tweehonderdjarige motherfucker. Eten of gegeten worden, zoiets. 

Naast een forse hoeveelheid haardhout levert zo’n boom nog wat: houtmot. En een flinke berg ook. Meneer stak zijn neus eens in zo’n handje zaagsel en zijn rokershart klopte welhaast zijn borst uit. Wat een verrukkelijke geur. Het rook naar… barbecuesauce. ‘t Is maar wat je referentiepunt is.

Meneer heeft vorige week een kilootje uitgespreid op een paar kranten om een beetje te drogen. Dit weekend gaat hij eens een fijne homp vlees in de eikenrook hangen. Of misschien wel worst, ook weer even geleden. De additionele kettingzaagoliewalm nemen we maar voor lief. Echt gezond is roken toch al niet.

  1. 1
    Dellboy

    “Meneer en mevrouw wensen nou eenmaal niet hun zonnetje ontnomen te zien door zo’n tweehonderdjarige motherfucker. Eten of gegeten worden, zoiets.”
    Ik hoop dat ik daar terecht ironie in lees…

Geef een reactie