Over augurken gesproken: gefrituurde augurken

Over augurken gesproken: gefrituurde augurken


wat drijft daar in de olie?

Wij van Wateetons wisten het niet, u wist het niet, en de goden wisten het vermoedelijk ook niet anders was hun verzengende toorn al wel op de mensheid nedergedaald: je kunt augurken ook frituren. Dat wilde meneer, altijd in voor het tarten van het lot, wel eens meemaken.

Hij haalde een paar party-sticks uit hun zoet-zuur bad en rolde ze tot twee maal toe door ei en maismeel waar hij wat dille, zout en knoflookpeper aan had toegevoegd. En hop, in de hete olie.

Mevrouw Wateetons keek meneer wantrouwig aan, wat lag daar gefrituurd (=goed) maar onbekend (=niet goed) op haar bordje? Na uitleg en een paar happen was haar conclusie: het smaakt naar warme augurk met een gefrituurd paneerlaagje. Niks meer of minder. Een typisch geval van 1+1=1+1. U heeft niks gemist. En de goden rolden een shaggie en keken wat verveeld om zich heen.

Geef een reactie