Da’s waar ook…

Da’s waar ook…


een ei hoort erbij

… zo hoort een ei eruit te zien.

 1. 3
  Sjoerd

  Ik ben het er niet mee eens. Bij koken vind ik eieren van een dag of drie vier het lekkerst. Bij bakken proef ik zelf geen verschil maar ik vind het jammer dat een vers gebakken ei zo lelijk uitloopt op de foto. Dat wordt veel krokante korst en weinig ei. Ik zou zeggen: laat het ei een paar dagen liggen…

 2. 6
  Sjoerd

  Precies, en daarom loopt het eiwit ook zo lelijk uit. Om precies te zijn: daarom loopt het dunwit zo lelijk uit. Het dikwit, dat zit lekker stevig om de dooier heen gepakt.

 3. 7
  Harrie

  Hoe dan ook, dat ei gaat *ergens* knapperigheid vertonen … en knapperigheid bij een gebakken ei is wel zo’n beetje het summum van gadver! (imho)
  Je kunt knapperigheid nu alleen nog voorkomen door het vuur ogenblikkelijk omlaag te draaien. Daardoor zul je weer ‘dooierdroogheid’ moeten accepteren tegen de tijd dat het wit een voldoende gaarheid heeft bereikt. Ook jakkie…

  Dus Meneer, ik ‘disagree’ en da ken helemaal nie ‘wrongfully’. Ik ben het gewoon niet met u eens. Geeft verder niks.

Geef een reactie