Blog from the past

Blog from the past


margriet, 1956 img_4903.JPG 

Mevrouw Wateetons kocht onlangs een paar jaargangen Margriet. Uit de late jaren ’50. Avond aan avond vermaakt zij zich nu met de moralistische verhaaltjes, de leerzame etiquette en de opvallend hedendaagse reclame (jong, slank en met een frisse huid zijn onveranderd het ideaal). Meneer vermaakt zich eveneens uitstekend, met de recepten. Een blik op het weekmenu van een modaal gezin uit 1958, waar vindt u dat? Hij zal deze de komende tijd dan ook met graagte met u delen.

Ps. De Eetschrijver heeft gelijk. Van boter wordt nérgens gerept.

  1. 1
    Conny

    Wat leuk! Heb zelf na mijn trouwen (1975) een uitgebreide serie kookboeken gekocht en verbaas me nog regelmatig hoe anders er gekookt werd in vergelijking met nu.
    Ik kijk uit naar de recepten van die jaren 50!
    Wat de boter betreft: mijn opa reed vroeger op zaterdag met een bakfiets vol boter, eieren ed. door het dorp. Op zondag kregen wij als traktatie dan een beschuitje met roomboter en suiker. Verder werd er alleen margarine gebruikt.

Geef een reactie