Blog from the past (2) Een reuze pret met Knorr

Blog from the past (2) Een reuze pret met Knorr


Leerzaam hoor, de Margriet uit de jaren ’50. Zo weet ik nu dat je nooit je kopje koffie bij mag laten vullen. Een schande. En dat blijkbaar iedereen die bij mij op bezoek komt achteraf smoest met de andere bezoekers dat er ‘zo’n huislucht’ hing. Schijnt een van de grootste sociale blunders van de vorige eeuw te zijn: een huislucht. En het is ook fijn te weten dat je ook in 1957 al 10 kilo kon afvallen in 9 dagen, zónder honger! En door álles te blijven eten!

De reclames. Tegenwoordig is het al te opzichtig aanprijzen van je product eigenlijk not done. Reclames moeten appelleren aan een gevoel, grappig zijn, verrassend. Zo niet in de jaren ’50. Toen schreef je gewoon dat je product het állerbéste was. En iedereen er héerlijk van smult!! Met véél accenten en uitroeptekens!!

Hier een voorbeeld. Kijk de dames eens een een pret hebben met die heerlijk natuurlijke Zwitserse aanleng soep van Knorr! De dames worden keurig met de initialen aangeduid, maar om het de gemiddelde seriemoordende Knorr stalker niet te lastig te maken worden wel de volledige adressen in de advertentie gemeld.

margriet Knorr

tekst

 1. 2
  Geert

  Prachtig, die oude meuk!
  Hoewel ik niet uit die tijd kom (m’n ouders leefden toen nog maar net), kan ik een weemoedig gevoel van ‘die heerlijke oude tijd’ toch niet onderdrukken…

 2. 3
  R.Wijnants

  winkelwagenmuntjes

  Langs deze weg wilde ik vragen of uw mijn verzameling wilde helpen uit te breiden
  b.v.d.
  R.Wijnants
  Scheepswerf 29
  2315 MR
  Leiden

Geef een reactie