Over kurk gesproken (2)

Over kurk gesproken (2)


kurkboom.JPG

In het gebied (Alentejo, nabij de Spaanse grens) waar de wateetonsjes vertoefden stonden ook kurkbomen. And plenty of them. De tuinman vertelde ons (in het Portugees, dus misschien had hij het wel over die zeurende pijn in zijn onderrug, weten wij veel) dat de kurkeiken eens in de negen jaar gestript werden. Meneer vond het een beetje zielig, zo’n gestripte boom. Toen meneer nog een meneertje was vertelde hij en zijn vriendjes elkaar altijd dat wanneer je de bast van een boom rondom doorsnijdt, hij dan sterft. En als meneer dan zo’n kurkeik ziet waar doodleuk over een lengte van twee meter, rondom 5 centimeter bast is weggesneden dan moet hij wel even slikken. Het zit diep.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie