Ik heb verse dadels

Ik heb verse dadels


verse dadels

Maar wat moet ik ermee? Ze zijn eigenlijk niet eens echt lekker. Knapperig, beetje ruw op de tong. Weinig zoet.

Iemand een idee?

(plaatje gepikkediefd van Mangerie)

 1. 3
  hilde

  gewoon laten liggen (dat vind ik altijd moeilijker dan dat het lijkt) en dan wachten tot ze niet meer ers zijn. Als ze donkerder worden, zijn ze erg lekker. Heel sappig en door al dat vocht veel minder zoet dan de gedroogde.

 2. 4
  Meneer Wateetons

  Als u gaat verwijzen naar Duitse sites is er iets goed mis. u weet het niet he?

  Ik heb er Johannes nog maar eens op nageslagen: geen lemma. McGee: alleen de mededeling dat ze vers wat wrang zijn (wat klopt).

  Ik denk dat ik Hilde’s advies maar volg. Gewoon laten liggen en laten drogen. U hoort nog van mij.

 3. 8
  Harayasu

  Verse dadels moeten rijpen. Je kunt ze rustig een poosje in je keuken laten liggen. Als ze nog groenig zijn, dan zijn ze nog niet rijp en inderdaad wat zurig en hard. Als ze rijp zijn, dan zijn ze bruin, glanzend, zacht en zoetig.

 4. 10
  esther mandelbaum

  De dadels zoals op de foto zijn geel en dus nog niet rijp. Gewoon op de fruitschaal laten liggen dus en wachten tot ze er bruinig uit gaan zien. Ze worden dan zacht en heerlijk zoet en je kunt ze leegzuigen, het velletje kun je opeten, maar het hoeft niet.

 5. 12
  Wendy

  Ik heb ook net verse dadels gekocht en weet niet zo goed wat ik ermee moet. Erg bedankt voor jullie tips! Behalve het belachelijk commentaar van Iris, daar vallen echt mijn schoenen van uit!

 6. 15
  Eva

  leg ze in de vriezer, en laat ze daarna weer ontdooien: dan zijn ze iets bruinig geworden, en heel lekker zoet. Ze zijn dan net iets frisser dan gedroogde, en een stuk gezonder 🙂

  • 17
   Carolien

   kijk eens bij een Turkse supermarkt daar haal ik ze, vers zoals op de foto , dus ik moet nog ff wachten met eten , verder haal ik medjouldadels meestal op de markt bij de notenkraam

Geef een reactie