Over Wateetons


Wateetons.com wordt gemaakt door meneer Wateetons, samen met dochter en mevrouw Wateetons woonachtig te Amsterdam.

Over Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet, de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk en hij weet schandalig weinig over wijn. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij dan ook dagelijks op humoristische wijze op wateetons.com.

Meer van Meneer

Boeken

  • Het Handboek voor de Vinex-jager. Het boek dat van Vinex-watjes weer Vinex-mannen maakt. Het handboek bevat onder meer handleidingen voor het vangen, slachten en bereiden van kip, meerkoet, varken, rivierkreeft en cavia en recepten voor het zelf maken van (moedermelk)kaas, salami, gedroogde ham, bier, colaprosecco, ‘prison wine’ en sterkedrank. Samen met Sjoerd Mulder en Tijs Koelemeijer.

Blogs en online initiatieven

  • Worstlog, voor Worst en Vaderland. Samen met Jurgen Seppen.
  • De Wildplukwijzer. Een handige Google Map die, met uw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij u om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.
  • Needatzijnkruidnoten.nl. Een culinair fundamentalistisch Sinterklaasinitiatief.

Papieren media

  • Nrc.next. In februari en juli van 2010 neemt meneer Wateetons een aantal weken de vaste rubriek van Janneke Vreugdenhil in nrc.next waar.
  • Elle Eten. Meneer schrijft maandelijks een column voor Elle Eten.
  • Winelife. Vanaf mei 2011 is meneer te vinden in het leukste wijnblad van Nederland. Hij schrijft over het zelf maken van drank.

Meneer voor u

Meneer is te huur. Als culinaire stukjesschrijver of worstworkshopleider. Of als minnaar, wat u wilt (hij is heel teder). Neem vrijblijvend contact met hem op. Een te recenseren kookboek, product of anderszins sturen? Kan ook.

Media Meneer

De schrijfsels op Wateetons.com zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo werd dit weblog door NRC.next verkozen tot één van de 25 leukste culinaire sites van Nederland. Playboy was zelfs van mening dat Wateetons.com tot de vier leukste behoort. Dagblad Trouw wijdde  een groot zaterdag artikel aan een van de experimenten op Wateetons.com en meneer was een van de vier culiloggers die centraal stonden in een eet-special van het Volkskrant Magazine. Recent stond er in Het Parool een artikel over meneer’s worstporno. Op Nieuw Amsterdams Peil werd ook een aardig artikel aan meneer’s voorliefde voor cola en cavia’s gewijd. In de Provinciale Zeeuwse Courant stond een artikel over meneer’s Wildplukwijzer. Het handboek voor de Vinex-jager kreeg in 2010 veel media-aandacht. Zie hier voor een overzicht.

Ook bloglezend Nederland kan de dagelijks kookbeslommeringen op Wateetons.com waarderen. Zo haalde Wateetons.com de shortlist voor een Dutch Bloggie 2008 en is dit weblog een van de meest gewaardeerde culinaire sites op Foodrank.eu.

Over mevrouw Wateetons

Mevrouw Wateetons wil niet koken (en weet ondertussen ook niet meer hoe het moet) en trekt liever een AH maaltijdsalade open of mikt een pizza in de oven. Ze is een tikkeltje geobsedeerd door gezond eten, en neemt alle informatie over “the truth about food” tot zich, maar is in de uitvoering erg inconsequent en snaait net zo makkelijk een Snickers als een worteltje. Ze is niet te huur.

Over Dochter Wateetons

Dochter Wateetons is vijf jaar en drinkt het liefst chocomel, eet graag taartjes, chips, koekjes en patat met mayonaise.