‘Over Rot’ nationale winnaar Gourmand World Cookbook Awards

‘Over Rot’ nationale winnaar Gourmand World Cookbook Awards


over-rot-genomineerd-gourmand

“Fermentation books are trendy this year, all through Northern Europe and North America. This one does have all the information needed packaged in a really nice book.”
– Edouard Cointreau, President of the Jury – Gourmand World     Cookbook Awards

Met deze woorden is Over Rot verkozen tot nationale winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards. Hiermee dingt het handboek fermenteren van Meneer Wateetons namens Nederland mee naar de titel Beste Kookboek van de Wereld. Op 27 en 28 mei zullen de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt worden in Yantai, China. Naast Over Rot is ook Zuur van Bas Robben genomineerd, in een eigen categorie. De boeken streden eerder al om de nationale titel Kookboek van het Jaar.

Over Over Rot
Meneer Wateetons neemt je in Over Rot mee in de wondere wereld van voedselveranderende microben en leert je alles over het fermenteren van groenten, vlees, vis, bonen, granen en zuivel. Het lijvige boek ontving meer dan 40 lovende recensies.

Voor de snelle beslissers, kerstcadeau met worst
Over Rot ligt overal in de boekwinkels, maar is ook (gesigneerd) te koop bij de auteur. Als u het boek, of een van de andere vier standaardwerken van Meneer Wateetons vandaag voor 16:00 bij hem bestelt ligt het voor kerst in de brievenbus. Bovendien ontvangt elke vijfde besteller een gratis Wateetons Worst.

Over de Gourmand World Cookbook Awards

Deze prijs voor beste kookboek ter wereld wordt sinds 1995 uitgereikt. De verkiezing wordt ook wel de ‘Oscar onder de kookboekenprijzen’ genoemd. Er doen elk jaar meer dan 200 landen mee. Drie jaar geleden won De Librije’s Puurst.

Geef een reactie