Een kookprogramma naar mijn hart


Meneer kijkt geen kookprogramma’s. Herman den Blijker? Jamie Oliver? Tante Lien? Nooit van gehoord.

Waarom niet? Geen tijd voor, er moet gekookt worden. Door hem zelf. En meneer houdt ook niet zo van dat blije geleuter over mooie producten, liever kijkt hij naar een documentaire over het slachthuis of de visvangst. De basis, zeg maar. Maar, zoals Katja Schuurman met de haar zo kenmerkende vooruitziende blik zong: “nu heb ik er een, die precies doet wat ik wil”: Eet Smakelijk. Bij LLink.

Synopsis: bekende Nederlanders van de tweede signatuur maken samen met een kok een gerecht. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maarrr.. ze verzamelen alle ingredienten zelf, vanaf de bron. Ook het vlees. En dat betekent: een lammetje uit de wei halen, kogel door z’n kop, mes door z’n keel en uitsnijden maar. En dat allemaal full-frontal in beeld, zonder dat dat op zwart gaat op cruciale momenten. Alleen de bekende Nederlander, die gaat op wit, als het bloed begint te stromen.

Mooi.

Elke woensdag op 21:50 op Nederland 3. Of op uitzending gemist.

 1. 1
  Mark

  Goede tip! Programma naar mijn hart. Den Blijker is pure culitainment. Lucht als een bavarois. Leuk, maar niet teveel.

  Dit soort dingen zijn veel boeiender. De laatste serie van The F Word, van vriend Ramsay, was ook zo eerlijk. Konijnen werden er de nek omgedraaid (waarbij zijn zoontje van een jaar of 8 de ingewanden met de blote handjes uit mocht trekken), kalveren werden gekweekt, beschoten en geslacht. Al even full frontal overigens. Papegaaiduikers de kop aftrekken en een steur opensnijden deden ze ook niet moeilijk over, overigens.

  Maar ik zal eens uitzendinggemist opzoeken vanavond….

 2. 3
  Mark

  Usenet doet wonderen… 😉

  Heb aflevering 3 – 12 nog op de pc staan, en ben nu aan het proberen 1 en 2 nog binnen te halen. Maar weet niet of dat nog lukt…

  En met behulp van Tante Pos komen we een heel eind…

  Mijn (mail)adres is bekend….

 3. 4
  Tanja

  Uitzending gezien, vond het boeiend, leuk ook en eigenlijk helemaal niet zo beroerd qua “schokkend” beeld -of zapte ik nou meteen weg toen lam gekeeld werd?-. In ieder geval een goede aanvulling op culi-tv aanbod. Deze week staat geloof ik een te slachten koe op het program … .

 4. 5
  Mark

  Gisteren ook gezien.

  Vond het een matig programma.

  Ergerde me aan de zonnebrillen, en aan het feit dat er van het uiteindelijke gerecht niets getoond werd. Wel een hoop gebakken lucht over zilte groente, maar wat daar dan mee gedaan werd?

  Crux van de uitzending leek enkel heth shockeren te zijn, door de slachting van een schaap te laten zijn. De vermenselijking van een schaap, door het dier van weiland tot slachthuis te laten zien.

  Prima, maar wat mij betreft geen culinair progranmma. Maar ik zal de overige delen ook kijken, hoor….

Geef een reactie