Ah shit, coppa is weer floppa

Ah shit, coppa is weer floppa


ah shit bloempjes op mijn vlees

Meneer was er weer helemaal klaar voor: worst maken. Coppa, had hij dit maal in gedachten. Dat had hij eerder ook al eens geprobeerd, maar dat mislukte toen een beetje omdat hij zich een factor 20 in de hoeveelheid zout had vergist. Dat gebeurt hem niet nogmaals, dat begrijpt u. Dus na 18 dagen rijpen in de koelkast met de juiste hoeveelheid zout wilde hij de hompen vlees, opgeleukt met wat kruiden, in een runderdarm stoppen.

Wat schetst zijn verbazing: runderdarm kwijt. Hij lag niet meer in de vriezer. Hoe raakt een mens een runderdarm kwijt? Mevrouw Wateetons die na het uitgaan trek had in een hartig hapje? Of stiekem als meneer op z’n werk is ook worst maakt? Beroepsinbrekers die in opdracht van een vermogende en culinair geïnteresseerde topcrimineel inbreken met slechts een runderdarm tot doel? Een van meneer’s drugs en drankgelagen die uitliep op een, gelukkig in de roes verdwenen, truth or dare spelletje?

Ik weet het niet. Fact of the matter is: geen runderdarm. En probeer dat maar eens te krijgen op zaterdagavond.

Meneer had inmiddels het zout al van het vlees gespoeld. Klaar om te kruiden. Helaas, hem restte slechts het opnieuw verpakken en terug in de koelkast plaatsen voor latere verwerking. Een paar dagen later vond meneer zijn vlees in deplorabele staat terug. Schimmel. Bederf. Bah. Hij vermoedt dat het openen van de bak met vlees en het betasten de reden is. En het afspoelen van het conserverende zout hielp vast niet.

Maar meneer geeft de hoop niet op. Coppa is zijn doel, als is het het laatste wat hij doet. Inmiddels liggen er al weer vlees, varkensdarm én 3 meter runderdarm (mensen, wat meurt dat) klaar om verwerkt te worden. Over een week of 3 hoort u weer van hem.

meneer-slaat-in.JPG

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie