Wat stopt u in uw noodpakket?


U hebt wellicht gelezen dat ons’ aller overheid u en mij adviseert een noodpakket in te slaan, voor het geval er een terroristische aanslag, overstroming, verkeersramp of ziektegolf Amsterdam-Noord treft. Nu moet ik toegeven dat ik inderdaad al een paar dagen aan het kuchen ben en dat de gootsteen in de keuken ook niet meer zo soepel doorloopt. U begrijpt: meneer heeft inmiddels mevrouw Wateetons opgedragen een dergelijk noodpakket (in drievoud) samen te spelen. Hij had de krant nog niet uit.

Wat blijkt: het advies-noodpakket is niet bepaald met de verfijnde mens voor ogen opgesteld. Neem nu de zevenentwintig liter water die meneer en zijn gezin blijkbaar nodig hebben om het drie dagen uit te zingen. ‘Welk water?’ denkt hij dan. Perrier? San Pellegrino? Fillico? En zou zevenentwintig liter Hema huiswijn ook mogen?

Vast-voedsel technisch zijn de instructies ook niet kristalhelder: “Voorraad houdbaar eten voor minstens drie dagen”. Meneer vind het maar lastig. En dit soort dingen laat hij liever niet aan mevrouw over. Voor je het verruilt hij het tijdelijke met het eeuwige met de smaak van Knorr’s Kip Siam in de mond. 

Daarom aan u de vraag: wat stopt u in uw noodpakket? (Naast vlierbessenjam natuurlijk)

 1. 2
  Yvon

  Vlierbessenjam? Rozenbottel! Brood(jes), kaas, eieren, pasta, risotto, tomatenblikken zoals Kattebelletje noemt en natuurlijk wijn. En anders naar zo’n Italiaans dorp verhuizen waar ze per ongeluk wijnvaten op het waternet aansluiten.

 2. 3
  Mark

  ‘Over Eten en Koken’ van MacGee
  Het ‘[url=http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0002171856/103-6511039-0122207?v=glance]SAS survival boek[/url]’ (niet te verwarren met[url=http://prokus.wordpress.com/2007/12/13/sasdag/]die andere SAS[/url])
  Mijn koksmes (voor velerlei toepassingen geschikt…)
  Verder de Italiaanse salami van de Lidl, de trappist die toch al 3 maanden in de kelder ligt, en laat ik het belangrijkste niet vergeten: een paar blikken gehaktballen op jus van de Aldi.
  Die laatste om de vijand mee te bekogelen, want te eten zijn die dingen niet…

 3. 5
  Name

  linzen, is enorm voedzaam en veelzijdig, goedkoop en eeuwig houdbaar.
  en natuurlijk enorm veel wijn anders overleeft men de stress niet,of wodka kan je meteen wonden mee ontsmetten

Geef een reactie