Meneer probeert het weer eens


Hard werken, veel thuiszitten, weinig sporten, veel autorijden en een copieuze kerst hadden bij meneer voor enkele overbodige kilo’s gezorgd (4, om precies te zijn, en evenzoveel centimeters). Zijn contract bij Elite kwam langzamerhand onder druk te staan. De photoshop-uren gingen van zijn gage af. Kortom, werk aan de winkel.

Per 1 december is het dagelijks autorijden voorbij. Hij zit nu dagelijks in de trein. Gelukkig woont hij wel ver van het station. Het weinig sporten, welnu, dat zal nog wel een maandje of wat moeten duren. Hij zal extra intensief zijn eitjes klutsen. En ook copieuze kersten gaat hij voorkomen: hij is weer eens aan het low-carb-en. Nooit een geweldig idee natuurlijk, een dieet. Hij weet het, maar niets menselijks is hem vreemd en de meest effectieve en gezonde “gewoon een beetje op je voedig letten en meer bewegen” is hem te vaag en levert alleen maar veel lastige ruggegraatonvriendelijke keuzemomenten op.

Enfin, wat hij maar wil zeggen: de komende tijd minder macaronischotels op Wateetons. En meer geklaag over saaie ontbijten in de Twitterfeed.

  1. 1
    Harrie

    low carb ontbijten saai? Maar JUIST Meneer zou toch beter moeten weten… saai low carb ontbijten is nergens voor nodig. Als je de tijd er in steekt om het een en ander voor te bereiden kun je gruwelijk mooi en lekker low carb ontbijten. Dus.

  2. 2
    Mister W

    Harrie, je hebt natuurlijk gelijk. Ik moet niet zeuren. Low carb rockt culinair gezien de pan uit. Ook qua ontbijt is het best te doen. Meneer drinkt veel eiwit shakejes, bakt zijn eitjes op allerhande wijze en kwarkt zich suf. Van een ochtendlijke bruine boterham hield hij toch niet.

Geef een reactie