Dat valt niet tegen


ijsmachineijsje

Mevrouw vond hem in haar kerstpakket. Voor de tweede keer in haar leven. Exemplaar 1 stond al jaren ongebruikt in het Wateetons buitenhuisje. Exemplaar 2 stond al bijna op marktplaats.nl toen een ongeïnspireerd meneer hem besloot in te zetten als zaterdagmiddag-kinderentertainment. Verhip! Het resultaat viel helemaal niet tegen! De volgende dag probeerde meneer het weer, gewoon met wat room en een eitje. En wederom: succes. Lekker.

De ijsmachine mag nog even blijven. Iemand een recept voor carb-loos ijs?

 1. 3
  Sanna

  Heb ongeveer eenzelfde exemplaar net in een knakenland gekocht voor 18 euro. Het wattage is natuurlijk helemaal niks vergeleken met de profi installaties met ingebouwde vriezers, maar dat mag inderdaad de pret niet deren.
  Fijne recepten gevonden op http://icecreamireland.com. Het chocolade-whiskey-roomijs ging er bij de liefste in ieder geval goed in. Maar dat lag misschien aan de carbs…

 2. 4
  catrien

  Het is goed mogelijk, en lekker, om chocolademousse te maken met (Japanse) tofu. Misschien lukt dat met ijs ook.
  Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ben ook niet zo van de toetjes.

 3. 5
  meneer wateetons

  low carb = zonder koolhydraten. 50% minder vet is dus voor meneer niet zo interessant. Sorbets al evenmin, helaas. Wordt het toch roomijs. Jammer hoor 🙂 Waarschijnlijk komt hij met room, vanille en wat cacao of ultrapure chocolade al tot iets moois. Of wat low carb fruit, zoals bosbessen.

 4. 8
  petra

  Dit kan niet anders of t moet Meneer toch aanspreken: het (!) onvolprezen mandarijn/sinaasappel/bloedsinaasappel sap ijs met wodka. Mengen, flinke schep suiker erdoor, goed roeren tot de suiker opgelost is en in uw nieuwe speeltje gieten. Halfuur draaien doet de mijne erover. Roomijs is leuk, dit is leuker. Wodka naar eigen inzicht, een borrelglas is al voldoende.
  Low Carb Fruit???

 5. 10
  Sjoerd

  Mijnheer! Wat is dit toch voor low-carb flauwekul! Is uw ega zó veeleisend, uw zelfbeeld zó laag? Vreet uzelve vol, met duivenborst en caviaham!

  En ijs, tja dat koop je gewoon bij de super. Geen machine voor nodig!

Geef een reactie