experimenteerdrift |

[insert random coppa grap here]

coppacoppa-2coppa-3coppa4

Het moment van de waarheid. Gisteren haalde meneer zijn coppa (poging numero 23) met trillende handjes uit de berging. Hij maakte zich op voor de volgende floppa, naardeknoppa of meneeriseenstomkoppa.

De coppa woog nog 695 gram. Een reductie van 44% in een maand.

Aangesneden. Dat zag er niet verkeerd uit. Wel waren de stukken vlees van elkaar los gekomen waardoor meneer nu een soort met vleesbrokken gevulde zak had. Apart. Tussen die stukken zag het er wat onbestemd uit. Schimmel? Meneer dacht en hoopte eigenlijk dat het vet is dat uit het vlees is getrokken. Het voelde inderdaad vettig aan. Hij liet zich er in ieder geval niet door tegenhouden, een week geen buikloop is een week niet geleefd, en sneed een mooi dun plakje af om te proeven.

Helemaal niet onaardig! Het smaakte weer net echt. Naar coppa. Vrij stevig, dus zo dun mogelijke plakjes gaven het beste mondgevoel en met een pittige paprika-bite. Wel was het vlees eigenlijk iets te zout geworden. Volgende keer toch de zoutpot wat minder voortvarend hanteren. En: het was vlees van de kiloknaller. Dat proef je, of eigenlijk, juist niet; het resultaat was wat aan de laffe kant, in termen van smaak. Of ‘plat’, zo u wilt. Met weinig diepte. Maar, met de opgedane kennis van coppa 1 tot 23 durft meneer het wel aan om er eens een te maken met smaakvol vlees.

Al met al is meneer helemaal niet ontevreden. De boze coppa-betovering is verbroken.


0 reacties op “[insert random coppa grap here]
 1. Ziet er wel mooi uit! In elk geval de moeite van het wachten waard.
  Dat de huid niet zo gekrompen is kan liggen aan het feit dat het een kunstdarm was. Misschien met een natuurdarm proberen.
  Mooie kleur in elk geval!

 2. Gefelicicoppaad! Ziet er inderdaad goed uit. Ik had bij mijn vorige poging luchtgaatjes in het midden van het vlees, die waren iets bruin aan de rand en smaakten iets zurig. Nu las ik dat dat misschien komt door een te lage vochtigheidsgraad, waarbij de buitenkant al indroogt, voordat de binnenkant goed is ‘ingedikt’, dat geeft dan schimmel. Het kan ook aan een te laag zoutgehalte liggen, waardoor er gewoon niet voldoende vocht onttrokken wordt. Lijkt me bij 44% gewichtsverlies eigenlijk niet waarschijnlijk.
  In mijn geval was het vast dat eerste, in mijn bezem- c.q. stoppenkast alias worstendroogkamer krijg ik de rv maar niet boven de 55%, alle natte dweilen ten spijt.
  Oh en dan las ik ook nog iets over drogen dicht bij een metaal plafond, ook een absolute nono, maar waarom weet ik niet.
  Waar komt het recept voor coppa met losse stukken vlees eigenlijk vandaan? Is het niet altijd één stuk nekvlees?
  Inwikkelen in fijngeweven katoen in plaats van darm (al dan niet kunstmatig) bevalt mij overigens goed. Ik heb er weer eentje hangen en kan niet wachten.

 3. U bent scherp! Inderdaad, maar wellicht zag u ook de datum bij de laatste toevoeging van 8 maart post: 6 april. Ik dacht de thuis-coppamaker van dienst te zijn door hem of haar niet kriskras door Wateetons te sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.


Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend