Schimmelt het of schimmelt het niet, de oplossing


wat een details van de c1000prikkerdeprikDe ene kanten de andereZie ik daar een blauwe zweem?

Recentelijk vroeg meneer u na te denken over een van de grote vragen des levens: “Als je wat goedkope ‘Danish blue’ door de melk pureert en je maakt daar vervolgens kaas mee, wordt dat dan blauwschimmelkaas?” U reageerde massaal en was met meerderheid (35%) van mening dat dat waarschijnlijk wel het geval zou zijn. Maar de verschillen waren klein, een pijnlijke tweede plaats werd ingenomen door het volk dat van mening was dat meneer iets nuttigs met zijn leven moest gaan doen. Welnu, u zult binnenkort op u wenken bediend worden en dan zullen de traantjes van spijt ende wroeging vloeien. Mark my words.

Enfin (sic), eerst maar even de oplossing van het grote blauwschimmelkaasmysterie. Welnu, u had het allemaal fout. Het juiste antwoord was namelijk: “nou, min of meer, een beetje”. En NIEMAND had dat gekozen. Wat bleek het geval, de kaas schimmelde binnen de kortste keren prachtig blauw. Dat werkte als een trein. Meneer had, de reactie van Karin voorziende, ook wat gaten geprikt in de kaas opdat de schimmel zich door de kaas heen kon aderen. Daar bleek de schimmel zich weinig van aangetrokken te hebben. Slechts zeer ondiepjes was hij de kaas ingetrokken. Dus geen mooie blauwe aders helaas. De volgende keer, meneer heeft zich ingelezen, gaat hij de wrongel persen, daarna in stukjes breken en dan weer persen. Op die manier zit er lekker veel lucht in de kaas.

De smaak tenslotte? Welnu, die was eigenlijk in de verwachte richting. Het smaakte naar jonge blauwschimmelkaas (de kaas was drie weken oud). Vies dus, want als meneer ergens een pleurishekel aan heeft dan is het de smaak van blauwschimmelkaas. Gatver.

 1. 2
  Kokend Water

  Hallo, hallo, wat lees ik daar? Schokkende mededelingen tussen neus&lippen door? Dat kan zomaar niet! U gaat toch niet zomaar stoppen met uw zendingswerk, wel? Ik bedoel, wie anders moet het volg dan onderrichten in de fijne nuances van het worst-drogen, kaas-keren en duif-plukken?

  V.w.b. de kaas: ocharme… 😉

 2. 3
  Zuster Wateetons Medior

  Vannacht droomde zuster Wateetons Medior vreemd.
  In een mix van WATeentons en Discovery’s Mythbusters besloot meneer te testen of de mythe van als-je-een-kakkerlak-platstampt-komen-er-allemaal-baby-kakkerlakjes-uit-de-pus. Smerig, zuster weet dat, maar zij heeft helaas geen controle over haar onderbewustzijn.

  Enfin (sic), meneer probeerde het. Hij plette een kakkerlak, kreeg helaas wat smurrie op zijn handen en werd de maanden erna langzaam van binnenuit opgegeten door baby kakkerlakjes.

  Hij haalde de krant, en ook Hart van Nederland besteedde ruim 6 minuten aan dit uitzonderlijke voorval.

  Zuster Wateetons Medior werd hoofdschuddend wakker, denkende: Wat heb ik toch een idiote broer.

Geef een reactie