Nieuw: Wateetons Wildpluk WijzerWateetons.com – wildplukken weergeven op een grotere kaart

Enthousiast geworden door de opwekkende sensatie van zoet geurende en zacht glibberende pruimenmoes onder meneer’s banden besloot hij dat zulks met de wereld gedeeld moet worden. Niet alleen de pruimen, maar ook de wilde appels, vijgen, kastanjes, pruimen en bosbessen van Nederland. Daarom, vanaf heden: De Wateetons Wildpluk Wijzer. Een handige, door u en mij in te vullen Google Map die alle openbare fruitbomen en -struiken bij u om de hoek en in de rest van Nederland in kaart moet brengen.

De spelregel:

 • Niet, des Jantjes, pruimen uit de tuin van de buren aanwijzen. Ook al zijn ze als eieren zo groot. Hangen ze ruimschoots over het openbare fietspad dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

U bent van harte uitgenodigd om de kaart verder te vullen. Hij is open voor ieders bijdrage. De stand is momenteel drie fruitbomen door meneer Wateetons en een door Yvonne, dus kom maar op. Klikkerdeklik: Wateetons Wildpluk Wijzer

LET OP: je moet ingelogd zijn met een google-account om bomen en struiken te kunnen toevoegen. Linksboven zie je dan de knop ‘bewerken’. Klik die aan en je kunt je gang gaan

 1. 1
  Frank

  Mogen bramen ook; die zijn namelijk erg snel en makkelijk te vinden…
  En bij m’n schoonvader in Frankrijk stikte het van de wilde peren/appelbomen; of is dat te ver?

 2. 7
  peter

  Nog zoiets moois,
  Ga bij de wijkvereniging, gebruik uw democratische macht en laat WMO gelden vloeien in de richting van de afdeling groen van uw gemeente. Instrueer ze zo opdat ze inplaats van de gebruikelijk rozen, kastanjes, elzen en berken ook fruitbomen in uw wijk planten.
  Hier on onze wijk is dat gelukt, er is per wijk 2500 euro beschikbaar voor dit soort burgerinitiatieven. Dus stop dat geldt dit jaar niet in de zoveelste kinderspeelplaats op jeu de boulesbaan maar in openbaar fruit. Daar plukken uw kinderen ook nog de vruchten van.

  Wel even opletten dat de fruitbomen niet vlakbij parkeerplaatsen worden geplant, dit geeft conflicten met automobilisten wiens autos ondergescheten worden of onder de fruitmoes komen te zitten.

 3. 11
  Anzj

  Dít initiatief was precies wat ik nodig had om mijn plukzomer tot een groot succes te maken. De grote vraag is nu: alvast geleersuiker in huis halen om na dit weekend die potten bramenjam te kunnen fabriceren? Of opteren voor kastanjeconfit?!

 4. 13
  Meneer Wateetons

  ga naar de google map
  log in met je google account (ergens rechtsboven)
  klik op ‘bewerken’ (ergens linksboven)
  klik rechtermuisknop op de betreffende boom en kies ‘plaatsmarkering maken’
  schrijf er iets leuks bij
  klik op Opslaan (linksboven) en gereed (idem)

Geef een reactie