boodschappen |

Nieuw: Wateetons Wildpluk Wijzer


Wateetons.com – wildplukken weergeven op een grotere kaart

Enthousiast geworden door de opwekkende sensatie van zoet geurende en zacht glibberende pruimenmoes onder meneer’s banden besloot hij dat zulks met de wereld gedeeld moet worden. Niet alleen de pruimen, maar ook de wilde appels, vijgen, kastanjes, pruimen en bosbessen van Nederland. Daarom, vanaf heden: De Wateetons Wildpluk Wijzer. Een handige, door u en mij in te vullen Google Map die alle openbare fruitbomen en -struiken bij u om de hoek en in de rest van Nederland in kaart moet brengen.

De spelregel:

 • Niet, des Jantjes, pruimen uit de tuin van de buren aanwijzen. Ook al zijn ze als eieren zo groot. Hangen ze ruimschoots over het openbare fietspad dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

U bent van harte uitgenodigd om de kaart verder te vullen. Hij is open voor ieders bijdrage. De stand is momenteel drie fruitbomen door meneer Wateetons en een door Yvonne, dus kom maar op. Klikkerdeklik: Wateetons Wildpluk Wijzer

LET OP: je moet ingelogd zijn met een google-account om bomen en struiken te kunnen toevoegen. Linksboven zie je dan de knop ‘bewerken’. Klik die aan en je kunt je gang gaan


0 reacties op “Nieuw: Wateetons Wildpluk Wijzer
 1. Nog zoiets moois,
  Ga bij de wijkvereniging, gebruik uw democratische macht en laat WMO gelden vloeien in de richting van de afdeling groen van uw gemeente. Instrueer ze zo opdat ze inplaats van de gebruikelijk rozen, kastanjes, elzen en berken ook fruitbomen in uw wijk planten.
  Hier on onze wijk is dat gelukt, er is per wijk 2500 euro beschikbaar voor dit soort burgerinitiatieven. Dus stop dat geldt dit jaar niet in de zoveelste kinderspeelplaats op jeu de boulesbaan maar in openbaar fruit. Daar plukken uw kinderen ook nog de vruchten van.
  Wel even opletten dat de fruitbomen niet vlakbij parkeerplaatsen worden geplant, dit geeft conflicten met automobilisten wiens autos ondergescheten worden of onder de fruitmoes komen te zitten.

 2. Mogen walnoten-bomen in een openbaar park ook??
  En of ie wild is? Dát weet ik dan weer niet.
  Hij staat héél rustig te staan :oops::roll:

 3. Dít initiatief was precies wat ik nodig had om mijn plukzomer tot een groot succes te maken. De grote vraag is nu: alvast geleersuiker in huis halen om na dit weekend die potten bramenjam te kunnen fabriceren? Of opteren voor kastanjeconfit?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp