Lekker plukken


De wildplukwijzer, bitch!

De wildplukwijzer begint zich lekker te vullen! Bramen, pruimen, appels, peren, walnoten, hazelnoten, vlierbessen en sleedoorndingetjes ter uwer beschikking. Voor nop, niks en niemendal.

Doe ook mee, deel uw geheime pruim met het vaderland. Plaats uw peer. Verhul niet uw vlier. Onthul uw hazelnoot. Schnell, schnell, naar www.wildplukwijzer.nl. Nu nog als doorklik naar de wateetonspost, maar binnenkort als heuse site.

Mocht u onverhoopt niet helemaal snappen hoe het werkt:

 • ga naar de google map
 • log in met je google account (ergens rechtsboven)
 • klik op ‘bewerken’ (ergens linksboven)
 • klik rechtermuisknop op de betreffende boom en kies ‘plaatsmarkering maken’
 • schrijf er iets leuks bij
 • klik op Opslaan (linksboven) en gereed (idem)
 1. 2
  Debra Solomon van culiblog.org

  Wat een leuke initiatief. Het doet me denken heel erg aan FALLEN FRUIT http://www.fallenfruit.org/ een initiatief (met kaarten) in L.A. waar de fruit van veel fruitbomen (niet wild) wordt niet gebruikt. Het klimaat is zo, en er zijn van de togangelijke ‘hoeven’ en een apbrikozenboom die al lang in de achtertuin zit – en daar woon je met je 87 jaren.

  De kaarten zijn ingevuld door mensen die de overschotten hebben, maar ook mensen die bomen/bramen signaleren. De Fallen Fruit mensen gaan dan op missien en verzamelen, maken de fruit tot jam en meestal weg geven. Aardig is dat.

  Wat ik zo fijn vind van jullie initiatief is dat het gaat om het oogsten WILDgroei – wat naar mijn mening een gezonde relatie met ‘natuur’ laat zien.

  PLUS ik verheug me om te weten waar de goeie paddestoelen zijn dit jaar.

  Merçi. Ik zal mijn ‘DASLOOKATIES’ invullen. En 7blad.

Geef een reactie