Help de Wildplukwijzer verder te ontwikkelen


Ergens in de nazomer van 2009 reed Meneer Wateetons op de fiets naar zijn werk. Gedachteloos. Podcastje aan. Hij weet het niet meer precies. Wat hij zich wel nog goed herinnert is dat hij op die bewuste dag bijna uitgleed over een decimeter zoete prut: een verwilderde pruimenboom die over het fietspad hing liet daar zijn vruchten door het langszoevende rubber verpletteren.

Hoe romantisch. Hoe dapper. Hoe zinloos.

Een paar kilometer verderop zag Meneer opeens een wilde appelboom in de bosjes staan, en weer verder een hazelaar. Hij had het stuk al tientallen keren gefietst.

Podcast. Gedachteloos.

Maar nu waren hem de schellen van de ogen gevallen. Hij was woke. Wildplukwoke. En, want zo is hij, de goedzak dacht onmiddellijk: sharing is caring.

Op 2 augustus 2009 lanceerde hij een google map met zijn handje plukplekken, op 30 augustus vermeldde hij vol trots dat er al bijna 50 plekken op stonden.

We schrijven 2021: van 50 naar 10.000

De map werd een site en een succes. Inmiddels zitten we op bijna 10.000 plukplekken.

De wildplukwijzer is een initiatief zonder winstoogmerk. Iedereen die er tijd in steekt, van de initiatiefnemer Meneer Wateetons, tot de helaas overleden ontwikkelaar C. H. Bos en het team van Wij zijn Merlin dat nu tijd in de verbetering stopt, doet het pro bono, voor de goede zaak, en omdat wildplukken tof is. En jullie delen je plukplekken natuurlijk ook niet voor niks.

Sharing is caring, daar draait de wildplukwijzer om. Nog altijd.

Alleen, dat betekent dat andere projecten wel eens voorrang krijgen in de drukke levens van de huidige crew. Waardoor sites verouderen, apps niet geupdate worden en vragen niet beantwoord.

Help de wildplukwijzer te verbeteren

Kortom, we hebben jullie hulp nodig.

Wij zijn op zoek naar een clubje Wildpluk enthousiastelingen voor de volgende taken:

  • Het evalueren van de huidige site en apps, op functionaliteit en vormgeving, zodat de ontwikkelaars met die input verbeteringen kunnen gaan doorvoeren. Die feedback hoef je nu nog niet te geven, alleen je interesse.
  • Het beheren van de wildplukwijzer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de achterkant bijhouden welke plekken erbij komen, en controleren op spelfouten/spam en het verwijderen van als ongewenst of onjuist gemarkeerde plekken.

Lijkt je dat leuk, stuur dan een bericht naar Meneer (met vermelding van je naam, email en telefoonnummer).

Dank! We gaan er een mooi wildplukjaar van maken.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie