Nu dan echt: de wildplukwijzerwebzijde


wildplukwijzerwebzijde

Nederland telt talloze wilde fruit- en notenbomen. Maar hoe vind je ze? De Wateetons Wildplukwijzer weet raad. Een handige Google Map die, met uw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij u om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.

Na een paar weken op een zacht pitje te hebben gesudderd als onderdeel van Wateetons.com is er nu dan eindelijk een heuse losstaande wildplukwijzerwebzijde: www.wildplukwijzer.nl. Momenteel staan er al bijna 50 appelbomen, hazelnoten, peren, braamstruiken, sleedoorns en walnoten geregistreerd.

Doe mee! De kaart is openbaar, u kunt zelf bomen en struiken toevoegen. Helemaal 2.0. Helemaal eenvoudig. U hoeft zich niet op te geven en er is geen ballotage-commissie. Het enige dat u nodig heeft is een gratis Google account en weet van een of meerdere wilde fruitbomen.

 1. 6
  Arno

  Alleen jammer dat het toch niet mag allemaal. Want dan kan ik mijn brandhout ook wel gewoon uit het bos halen. En leuke plantjes ook gewoon wegkapen….

 2. 8
  Gonnie

  Even checken of ik het concept goed begrijp, meneer. Stel dat ik in mijn nieuwe woonplaats voor de deur nou rucola zie staan in de vrije natuur, mag die dan ook gemarkeerd worden? M.a.w. is plukken ook met bukken, of is er een minimale hoogte-eis?

 3. 9
  Calhovin

  Leuk initiatief, ook wat online gezet, maar opvallend hoe weinig verschillende zaken er op de kaart gezet worden. Moerbei, krentenboom? Nope… bramen zat, maar dat is de uitdaging niet.

  Het is juist zo leuk om verschillende planten, bessen en noten te vinden en wat mee te doen. Hopelijk komt er naast de breedte ook wat diepte in de spots!

  Ben wel blij met de wilde knoflook, al is het in regio amsterdam en dat is een beetje ver weg voor een wilde snuf van een wild bolletje. Kep nu in ieder geval een back-up voor als ik het nog altijd niet kan vinden. Onuitstaanbaar kan ik maar geen wilde knoflook vinden! En als je dan beseft dat m’n katten mijn gepote knofjes uit de tuin hebben gegrazen… Grrrr

 4. 10
  aldo

  hoi meneer wildplukker,
  Ben al geruime tijd lezer van uw bestaan als jager/verzamelaar en heb dus ook maar een paar plekjes in het drentsche land toegevoegd.

Geef een reactie